Η εφαρμογή Volvo on Call για smartphone δίνει τώρα στους οδηγούς plug-in .

Auto - Moto

Επιμέλεια Στέφανος Σιμωτάς

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας «μετρητής βημάτων» για ηλεκτροκίνητα οχήματα: Οι οδηγοί plug-in υβριδικών Volvo μπορούν τώρα να ενημερώνονται με νέα δεδομένα για τα μοτίβα οδήγησης με ηλεκτρική ενέργεια, καθώς η Volvo Cars εμπλούτισε την εφαρμογή Volvo on Call για smartphone με μια σειρά νέων χαρακτηριστικών.

Με τις επιπλέον λειτουργίες, η Volvo Cars στοχεύει να ενθαρρύνει περαιτέρω τους οδηγούς plug-in υβριδικών Volvo να φορτίζουν και να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους στο ηλεκτρικό πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά και γενικότερα να ενισχύσει το ενδιαφέρον για τα οφέλη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και της βιώσιμης μετακίνησης.

Η νέα βελτιωμένη εφαρμογή Volvo on Call παρέχει στους οδηγούς μετρήσεις, μεταξύ άλλων, για την απόσταση που έχουν καλύψει στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα, καθώς και για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμου. Αργότερα εντός του έτους, η υπηρεσία θα τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να βλέπουν την επίπτωση που έχει ο τρόπος οδήγησής τους στο ανθρακικό (CO2) τους αποτύπωμα, ενώ θα εκτιμά και το κόστος εξοικονόμησης καυσίμου που προκύπτει από την οδήγηση στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα.

«Θέλουμε η εφαρμογή Volvo on Call να κάνει πιο εύκολη τη ζωή σας ως χρήστη και να δημιουργεί μια περισσότερο προσωπική εμπειρία», δήλωσε ο Ödgärd Andersson (Έντγκερντ Άντερσον), Επικεφαλής Ψηφιακού Τμήματος της Volvo Cars. «Καθώς το αυτοκίνητο αποκτά συνεχώς ευρύτερη διασύνδεση, οι δυνατότητες της εφαρμογής αυξάνονται και πρόθεσή μας είναι σταδιακά η εφαρμογή να γίνεται όλο και πιο αναπόσπαστο τμήμα της Volvo, όπως είναι το ίδιο το αυτοκίνητο».

Η Volvo ονομάζει Recharge όλα τα μοντέλα της που έχουν δυνατότητα φόρτισης, με plug-in υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Για τα μοντέλα Volvo Recharge που παραγγέλλονται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και πληρούν τις προϋποθέσεις επιδότησης ηλεκτρικής ενέργειας από τη Volvo για 12 μήνες, η πλατφόρμα θα ενημερώνει επίσης για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που έχει πραγματοποιηθεί, καθώς και για το ποσό της επιδότησης που αντιστοιχεί σε αυτή.*.

Οι νέες λειτουργίες του Volvo on Call προσφέρονται για όλα τα plug-in υβριδικά μοντέλα της Volvo που βασίζονται στις πλατφόρμες SPA και CMA και διατέθηκαν μετά το 2015, στις 47 χώρες ανά τον κόσμο όπου λειτουργεί το Volvo on Call, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

«Με τον ίδιο τρόπο που ένας μετρητής βημάτων βοηθά τους ανθρώπους να ασκηθούν περισσότερο, πιστεύω ότι δίνοντάς τους καλύτερη πληροφόρηση για τις οδηγικές τους συνήθειες, θα τους βοηθήσουμε να οδηγούν με έναν πιο βιώσιμο τρόπο», δήλωσε ο Björn Annwall (Μπγιόρν Άνβαλ), Επικεφαλής EMEA της Volvo Cars. «Βλέπουμε τα plug-in υβριδικά ως “ηλεκτρικά αυτοκίνητα μερικής χρήσης” που ενθαρρύνουν αλλαγές στη συμπεριφορά των ανθρώπων και ανοίγουν το δρόμο για τη μετάβαση στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα».