Γ. Οικονόμου: Παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια

Γ. Οικονόμου: Παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις παρεμβάσεις που εφαρμόζονται για την μείωση της κίνησης, στοχεύοντας σε βασικές αιτίες που την προκαλούν, όπως οι ακινητοποιήσεις οχημάτων και το διπλοπαρκάρισμα.

   «Το ζήτημα της κίνησης δεν είναι ζήτημα μόνο Τροχαίας. Είναι ένα θέμα το οποίο αντιμετωπίζουν όλες οι μεγάλες πόλεις και είναι σύνθετο στη διαχείριση. Η λύση του έχει να κάνει με υποδομές, κουλτούρα, συγκοινωνίες, μία σειρά από πράγματα και βεβαίως έχει να κάνει και με την παρέμβαση της Τροχαίας» τόνισε αρχικά ο κ. Οικονόμου .

   Στην συνέχεια σημείωσε ότι η ταλαιπωρία των οδηγών προέρχεται από τυχόν ατυχήματα, βλάβες και ακινητοποιήσεις οχημάτων, όπου εμφανίζονται απίστευτες ουρές μέχρι να οδηγηθούν τα οχήματα στην άκρη του οδοστρώματος, ώστε να ξεκινήσει να αποκαθίσταται σταδιακά η κίνηση. «Εκεί σχεδιάζουμε μία σειρά από παρεμβάσεις, όπως αυτές με τα γερανοφόρα σε συγκεκριμένα σημεία, για να μειώσουμε τους χρόνους απόκρισης και με μοτοσικλετιστές που ανεβοκατεβαίνουν τα ρεύματα για άμεσες παρεμβάσεις και έγκαιρη ενημέρωση. Χρειάζεται εντονότερη παρουσία τροχονόμων, σε περισσότερα σημεία, γιατί όσο περισσότεροι υπάρχουν, μπορούν να τραβήξουν την κίνηση, να διευκολύνουν και να κάνουν μικρές παρεμβάσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν μεγάλες διαφορές» υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

   Παράλληλα, τόνισε ότι η Τροχαία Αττικής ενισχύθηκε με 50 άτομα, στα οποία θα προστεθούν άλλα 15-18 το επόμενο διάστημα.

   «Από εκεί και πέρα έχουμε ξεκινήσει ένα σχέδιο παρεμβάσεων με σκοπό να αντιμετωπίσουμε βασικές αιτίες που δημιουργούν μποτιλιάρισμα και αυξάνουν την ταλαιπωρία. Το παράνομο παρκάρισμα και το διπλοπαρκάρισμα είναι δύο από τα πιο χαρακτηριστικά προς την κατεύθυνση αυτή» είπε ο κ. Οικόνουμου, σημειώνοντας ότι από την ώρα που ξεκίνησε η εφαρμογή των παρεμβάσεων, η επίδοση/καταγραφή παραβάσεων στην Αττική έχει αυξηθεί κατά περίπου 69%.

   Αναφορικά με την ασφάλεια και την εγκληματικότητα, τόνισε ότι ο σχεδιασμός που έχει γίνει για ενίσχυση της αστυνόμευσης έχει αρχίσει και αποδίδει, σε συνδυασμό και με τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε.. «Όλο αυτό είναι ένα κομμάτι που συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική μας, ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας στο πεδίο, μέσω ενός αναπροσανατολισμού του δυναμικού» είπε.

   Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση της εντολής του πρωθυπουργού για απομάκρυνση αστυνομικών από φυλάξεις στόχων, έτσι ώστε να επανέλθουν στο πεδίο και να ενισχύσουμε κρίσιμες υπηρεσίες. «Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε τους πρώτους 1.500 που θα γυρίσουν στο πεδίο, και αρχές του έτους θα προστεθούν άλλοι 1.000. Ήδη έχουν εκδοθεί κάποια εκατοντάδες φύλλα πορείας» είπε χαρακτηριστικά.

©amna.gr