Το Αζερμπαϊτζάν απειλεί με έλλειψη νερού τους Αρμένιους – Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

azeroi

Η εξέλιξη του πολέμου του Ναγκόρνο Καραμπάχ, άνοιξε την όρεξη στους Αζέρους και στρέφονται ως αρπαχτικά προς το τελευταίο τους εμπόδιο που βρίσκουν μπροστά τους, για την ολοκλήρωση των Τουρκικών σχεδίων, της ένωσης Αζερμπαϊτζάν – Ναχιτσεβάν – Τουρκίας.
Είχα πει σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις μου, ότι ο επόμενος στόχος θα είναι η Αρμενική περιοχή Μεγρί, που βρίσκεται στα Νοτιοδυτικά σύνορα της χώρας, εκεί που συνορεύει με το Ιράν. Το κομμάτι αυτής της καθαρά Αρμενικής γης το χώριζε από το Αζερμπαϊτζάν, ένα μέρος γης του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποίο σήμερα πέρασε στη σφαίρα επιρροής του Αζερμπαϊτζάν. Οι Αζέροι, το έχουν βάλει στο μάτι και ήδη έχουν ξεκινήσει ανάλογες ενέργειες για να δείξουν συνέπεια στην ολοκλήρωση του σχεδίου του προστάτη και ανώτατου διοικητή της περιοχής, Σουλτάνου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Έβαλαν μπρος τις ένοπλες δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν ανορθόδοξο πόλεμο. Ζωτικής σημασίας για τους Αρμένιους είναι ο ποταμός Μεγρί – Ζβαραγκέτ και η συνεχής ομαλή ροή των υδάτων του. Ο Αζερικός στρατός ξεκίνησε μια προσπάθεια αλλαγής της πορείας του ποταμού, μέσω παραποτάμων, με αποτέλεσμα τους καλοκαιρινούς μήνες οι κάτοικοι του Μεγρί να κινδυνεύουν άμεσα να βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της λειψυδρίας.
Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των πάσης φύσεως δραστηριοτήτων των κατοίκων της περιοχής εξαρτώνται από την ομαλή ροή του ποταμού Μεγρί.
Οι Αζέροι με την εκτροπή του Μεγρί, επιδιώκουν να πλήξουν οικονομικά την περιοχή και να καταστήσουν αφόρητη τη ζωή των κατοίκων της, με σκοπό να την εγκαταλείψουν.
Με τις ενέργειες αυτές των Αζέρων, παραβιάζονται κατάφορα τα ζωτικά δικαιώματα των κατοίκων της Αρμενικής πόλης Μεγρί, γι’ αυτό και αποφάσισαν να απευθυνθούν στη διεθνή κοινότητα προκειμένου να σταματήσουν οι Αζέροι τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των Αρμενίων, πριν να είναι πολύ αργά.
Τη μέθοδο αυτή την επαναλαμβάνει συχνά η Τουρκία. Με τον ίδιο τρόπο είχε περιορίσει με τεχνητά μέσα τα υδάτινα αποθέματα της Συρίας το 1999, από τα οποία τροφοδοτούνταν με νερό το Ισραήλ, με αποτέλεσμα, την περίοδο εκείνη να φτάσουν οι τρεις αυτές χώρες, στα πρόθυρα του πολέμου.

Διαβάστε επίσης:

Δανιήλ (Ντανιέλε) Μακρής: Προσωπικά, ως Έλληνας, δε μου αρέσει καθόλου η φιλοτουρκική στάση της ιταλικής κυβέρνησης – Συνέντευξη στον Γαβριήλ Αβραμίδη

Οι «Ριπές» (RAFALE) στους ελληνικούς ουρανούς για την αεροπορική άσκηση «Σκύρος 2021» (VIDEO)