Mochi skin! – Beauty and fashion for all – Επιμέλεια Ανδρονίκη Καραπαναγιώτου

Καλή χρονιά με περισσότερη αισιοδοξία και χαρά!… Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά; Μα με μία περιποίηση προσώπου!

Tο «Mochi Skin» είναι μία τάση, η οποία ήδη είναι περιζήτητη όχι μόνο στην Κορέα, αλλά στην Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ, την Ινδονησία και σε άλλες χώρες της Ασίας που είναι γνωστό το ιαπωνικό κέικ ρυζιού που έχει το ίδιο όνομα.

Η τάση αντλεί έμπνευση και δανείζεται το όνομά της από το δημοφιλές ιαπωνικό γλυκό με παγωτό, mochi, το οποίο περικλείνεται με ένα κέικ, το οποίο είναι κατασκευασμένο ως επί το πλείστον από το mochigome, ένα είδος κολλώδους ρυζιού. Η λεία υφή και η “γεμάτη” όψη του είναι αυτά ακριβώς που ζήλεψαν οι Κορεάτισσες και θέλησαν να αντιγράψουν. Το Mochi Skin λοιπόν επιτάσσει τελείως ματ δέρμα, σε αντίθεση με το glass skin, και εξαιρετικά λεία, plump επιδερμίδα.

Το mochi skin βασίζεται στο skincare εξ ολοκλήρου. Έχει ματ υφή και είναι συνυφασμένο με την ελαστικότητα, τη 3D βελούδινη υφή, την απαλότητα, τη λεία όψη χωρίς ρυτίδες ή ξηρότητα. Εδώ, το κλειδί είναι η ενυδάτωση και το πολλαπλό layering!

Το mochi και το glass skin έχουν ίδιους στόχους, θέλουν η επιδερμίδα να έχει ελαστικότητα και ενυδάτωση. Η μόνη και κύρια διαφορά έγκειται στον παράγοντα λάμψης.

Στο glass skin θέλουμε δροσερό δέρμα, γεμάτο γυαλάδες και συγκεκριμένα highlighter, ενώ στο mochi θέλουμε να είναι εντελώς matte.

tip: Για να πετύχετε το mochi skin ξεκινήστε με διπλό καθαρισμό κάθε πρωί και βράδυ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό καθαριστικό προσώπου ή έλαιο καθαρισμού, για να απομακρύνετε όλα τα υπολείμματα από μακιγιάζ, ρύπους και μικρόβια, που έχουν συσσωρευτεί στο πρόσωπό. Προχωρήστε στην εφαρμογή μιας τονωτικής λοσιόν, έπειτα, περάστε μια ενυδατική κρέμα ή serum με ελαφριά σύσταση, για να δημιουργήσετε αυτό το plumping και λαμπερό εφέ στο δέρμα σας. Για να διατηρήσετε το Mochi Skin σας για πολύ καιρό, φροντίστε να εφαρμόζετε μια ενυδατική μάσκα μέρα παρά μέρα, ώστε να ενισχύσετε την ενυδάτωση του δέρματός σας.

Ας γνωρίσουμε και τα mochi γλυκά από τα οποία πήρε το όνομα της η νέα τάση για το δέρμα.

Mochi
Συνταγή

To γλυκό Μochi είναι μια ethnic λιχουδιά από την Ιαπωνική κουζίνα. Είναι κέικ ρυζιού. Eκτός από το Mochi υπάρχει και το Daifuku Mochi που είναι με γέμιση. Ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του γλυκού είναι από ρύζι γλασέ στον ατμό όλο το βράδυ. Το ρύζι στον ατμό γίνεται πουρέ και μετά το χτυπάνε σε ένα παραδοσιακό Γουδί. Η κολλώδης μάζα μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή σχηματίζονται σε διάφορα σχήματα (συνήθως στρογγυλό ή κύβος). Μπορούμε να το φτιάξουμε με γλυκό αλεύρι ρυζιού που λέγεται Mochiko νερό και ζάχαρη. Αν θέλουμε να το κάνουμε με γέμιση παραδοσιακά χρησιμοποιούν μια γλυκιά πάστα κόκκινων φασολιών ή παγωτό με πράσινο τσάι. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε όποια γέμιση θέλουμε όπως μαρμελάδα, σιρόπι σοκολάτας, σοκολάτα λιωμένη, παγωτό. Φτιάχνεται στον ατμό, στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

ΥΛΙΚΑ

160γρ (1φλ) Mochiko (γλυκό αλεύρι ρυζιού ή Mochi αλεύρι )
180ml (3/4 φλ) νερό
400γρ (2 φλ) ζάχαρη
άμυλο καλαμποκιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι ρυζιού μαζί με το νερό. Προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό εάν είναι πάρα πολύ ξηρό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε στιγμή.
Βάζουμε τη ζύμη Mochiko (αφήνοντας τη ζύμη στο μπολ) σε ένα καλάθι ατμού για 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε το Mochi από τον ατμό και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια χαμηλή φωτιά με το 1/3 της ζάχαρης (2/3 φλιτζανιού). Όταν διαλυθεί τελείως η ζάχαρη, προσθέτουμε το άλλο 1/3 της ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το τελευταίο μέρος από τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε λίγο περισσότερο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφιερώστε χρόνο για να λιώσει η ζάχαρη, αλλά να είστε προσεκτικοί για να μην καεί. Θέλει περίπου 20 λεπτά.
Βάζουμε την καυτή Mochi από την κατσαρόλα επάνω σε ένα ταψί ρίχνουμε άμυλο καλαμποκιού κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα (όπως τις ζύμες) κόβουμε λωρίδες με ένα μαχαίρι και δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε ή βάζουμε γέμιση και τα κλείνουμε στρογγυλά.