Γερμανοί: Ετοιμάζουν βιβλίο για τα Ελληνικά σχολεία, παραχαράσσοντας την ιστορία. Προσπαθούν να αλλοιώσουν την ιστορική μας μνήμη.

Κατά τη συνάντησή του ο Έλληνας πρωθυπουργός με το Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ανέφερε πως υπάρχει μόνο μια εκκρεμότητα της Γερμανίας προς την Ελλάδα, της επιστροφής του κατοχικού δανείου.  Αλλά και αυτό το θέμα δεν το έθεσε επιτακτικά προς συζήτηση. Δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα των αποζημιώσεων των θυμάτων, ούτε στις επανορθώσεις για την καταστροφή που υπέστη η χώρα από τη ναζιστική Γερμανία, αλλά ούτε και στο θέμα της επιστροφής των κλεμμένων αρχαιοτήτων από τους ναζί. 

Όπως φαίνεται ο έλληνας πρωθυπουργός δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσεις των δύο χωρών επαναφέροντας προς συζήτηση ένα θέμα που ενοχλεί πολύ τη Γερμανία και επιδιώκει η ίδια εδώ και χρόνια να κλείσει οριστικά, χωρίς να το επιλύσει, αφού θα αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να πληρώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, προς την Ελλάδα. Το ποσό μπορεί να ξεπερνά και τα 400 δις ευρώ, όπως ανέφερε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος είναι και μέλος του ΕΣΔΟΓΕ (Εθνικού Συμβουλίου Διεκδικήσεων Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα). 

Ο καθηγητής, μιλώντας την Παρασκευή το βράδυ στο ανατρεπτικό δελτίο του ALERT με τον Ανδρέα Καψαμπέλη, αποκάλυψε το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ αμέσως μόλις ανέλαβε το 2019, με τον οποίο αποτρέπει κάθε συλλογική ή μεμονωμένη προσπάθεια για διεκδίκηση κατοχικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία. 

Αύξησε το ύψος του παραβόλου που πρέπει να πληρώσει κάποιος, για να προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια προκειμένου να διεκδικήσει τις κατοχικές αποζημιώσεις στο ποσό του 1.000.000 ευρώ, ποσό απαγορευτικό. Με τον τρόπο αυτό, κανείς δεν είναι σε θέση να κάνει προσφυγή, παρά μόνο το επίσημο ελληνικό κράτος. Έτσι απαλλάσσει η κυβέρνηση τη Γερμανία από το αγκάθι αυτό, ένα θέμα που δημιουργεί δυσφορία στην ηγεσία της Γερμανίας και θέτει σε κίνδυνο κάθε τόσο, τις μεταξύ μας σχέσεις. 

Στη συνέχεια ο καθηγητής αποκάλυψε τη μεθόδευση που κάνουν τα think tank της Γερμανίας και της Ελλάδας, όπου διάφοροι οργανισμοί, όπως το “ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας” ετοιμάζουν να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που το ονομάζουν “Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα”, χρηματοδοτούμενο από τη Γερμανία και στοχεύει στην αλλαγή των σχολικών βιβλίων στη χώρα μας, ώστε να διαγραφεί από τη συλλογική μνήμη των επόμενων γενεών η Γερμανική θηριωδία κατά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αρχίσει οι Γερμανοί εδώ και καιρό να επιχειρούν να αλλοιώσουν τη συλλογική μας μνήμη, εξαγοράζοντας παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Η πρώτη προσπάθεια έγινε με το ιστορικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ένας τόπος μαρτυρίου, αιματοβαμένος αφού εκεί εκτελούσαν οι ναζί τους Έλληνες αντιστασιακούς. Φρόντισαν να δώσουν στο δήμο ένα κονδύλι ύψους 64.000 ευρώ, για την αναμόρφωση και ανάπλαση του χώρου. Ο δήμος δυστυχώς, δεν τα αρνήθηκε και δέχθηκε τη δωρεά. 

Το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν και με το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου. Έχουν στοχεύσει να σπιλώσουν τη μνήμη μας, χρηματοδοτώντας όλα τα ιστορικά μνημεία, στα οποία εκδήλωσαν τη ναζιστική θηριωδία τους και χύθηκε πολύ αίμα Ελλήνων προκειμένου να φανούν ως ευεργέτες, ενώ είναι οι θύτες.