Χάος στην Ουάσιγκτον: Οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο -Φυγαδεύτηκε ο Πενς (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Απίστευτες σκηνές εκτυλίσσονται το βράδυ της Τετάρτης (06/01) στην Ουάσιγκτον μετά από την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία δήλωσε πως «δεν θα εγκαταλείψουμε, δεν θα αναγνωρίσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών». Η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση των γραφείων του Κογκρέσου, καθώς οι οπαδοί του Τραμπ κατεβαίνουν στο Κάπιτολ Χιλ για να διαμαρτυρηθούν για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Μερίδα από τους διαδηλωτές του Τραμπ παραβίασαν τα οδοφράγματα και μετά από σύγκρουση με τους αστυνομικούς εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Την ίδια ώρα στο Καπιτώλιο συνεδρίαζε το Κογκρέσο για να εξετάσει τα αποτελέσματα του Κολεγίου των Εκλεκτόρων που δείχνουν νίκη του Τζο Μπάιντεν. Όπως ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ, για λόγους ασφαλείας φυγαδεύτηκε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος νωρίτερα αρνήθηκε την προτροπή του Ντόναλντ Τραμπ να μην επικυρώσει την εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε μέσω των Social Media στον Μάικ Πενς για την άρνησή του να μπλοκάρει τη διαδικασία επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος.

H δήμαρχος της Ουάσινγκτον επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και ήδη κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν μια γυναίκα να είναι βαριά τραυματισμένη και να μεταφέρεται αιμόφυρτη και σε φορείο από το Καπιτώλιο.

Protesters gesture to U.S. Capitol Police in the hallway outside of the Senate chamber at the Capitol in Washington, Wednesday, Jan. 6, 2021, near the Ohio Clock. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

https://youtu.be/f437y6UVjD8