Εμβόλια AstraZeneca – Johnson & Johnson: Εργαστήριο στη Γερμανία υποστηρίζει ότι έλυσε το μυστήριο με τις θρομβώσεις

Το μυστήριο σχετικά με τις θρομβώσεις που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca και της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού υποστηρίζουν πως έλυσαν επιστήμονες στη Γερμανία. Μάλιστα, πιστεύουν ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια θα μπορούσαν να τροποποιηθούν για να μην προκαλούν αυτές τις παρενέργειες.

Τα εμβόλια που βασίζονται σε mRNA, όπως αυτά των Pfizer και Moderna, παρέχουν το γενετικό υλικό απευθείας στο κυτταρικό υγρό και δεν εισέρχεται ποτέ στον πυρήνα. Σύμφωνα όμως με τον Rolf Marschalek καθηγητή στο πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης, οι φορείς αδενοϊού που χρησιμοποιούν τα AstraZeneca και Johnson & Johnson για να μεταφέρουν την ακίδα πρωτεΐνης του ιού στο σώμα, σχηματίζουν πρωτεΐνες μέσα στον κυτταρικό πυρήνα, με αποτέλεσμα ορισμένα τμήματα τους, είτε συγκολλούνται είτε χωρίζονται, δημιουργώντας μεταλλαγμένες εκδοχές, οι οποίες δεν μπορούν να συνδεθούν με την κυτταρική μεμβράνη όπου γίνεται η σημαντική ανοσοποίηση. Αντ’ αυτού, οι πρωτεΐνες εκκρίνονται από τα κύτταρα και διαχέονται στο σώμα, προκαλώντας θρόμβους αίματος σε περίπου έναν στους 100.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τη θεωρία του Marschalek.

Ο καθηγητής Marschalek πιστεύει ότι το πρόβλημα με τα εμβόλια αυτά μπορεί να λυθεί, εάν οι προγραμματιστές καταφέρουν να τροποποιήσουν την αλληλουχία της ακίδας της πρωτεΐνης για να αποτρέψουν τη διάσπασή της.

Η J&J είχε ήδη επικοινωνήσει με το εργαστήριο του Marschalek για να ζητήσει καθοδήγηση, όπως είπε ο ίδιος ο καθηγητής.

Ο Marschalek είπε ότι το εργαστήριό του δεν είχε ακόμη συζητήσει τα ευρήματά του με την AstraZeneca. “Η AstraZeneca δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μας, αλλά αν αυτό γίνει, μπορώ να τους πω τι να κάνουν για να βγάλουν ένα καλύτερο εμβόλιο”, είπε.