Δ.Σ.Θ. Εκλογές 2021: Ζωή Μιζέλη, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω ΔΣΘ, Υποψήφια Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Δελτίο Τύπου της Ζωής Μιζέλη, Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω ΔΣΘ, Υποψήφιας Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

“Σας ενημερώνω ότι είμαι Υποψήφια Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) στις προσεχείς Εκλογές στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2021.

Σας αποστέλλω τις Θέσεις και τις Προτάσεις μου, όχι μόνο για το μέλλον και τους στόχους του ΔΣΘ, αλλά και για ένα νέο σύστημα απονομής Δικαιοσύνης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, το ενημερωτικό προεκλογικό μου υλικό. Παρακάτω το λιγκ από τον επίσημο ιστότοπο του ΔΣΘ με τις δημοσιευμένες θέσεις μου σε επισυναπτόμενο αρχείο. Θα δείτε ακόμη , σχετική 2 σέλιδη αφίσα μου, πάνω στην οποία υπάρχουν δύο hastags :
To πρώτο
#Support Art Workers #Support Art Lawyers Workers
Και το δεύτερο
#Save the Planet #There is no Planet B
Θέλοντας να περάσω το μήνυμα #Do it Law
Δηλαδή, ότι , αφενός, τα θεσμικά νομοθετικά πλαίσια που προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα και τους Καλλιτέχνες, καθώς και τα νομοθετικά πλαίσια που προστατεύουν το φυσικό, αδόμητο περιβάλλον είναι ελλιπή και αναχρονιστικά για την κοινωνία μας, αφετέρου, η εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας από τους Δικαστές και τους Δικηγόρους θα πρέπει να τύχει μεγαλύτερης προσοχής.
Γι αυτό έμπρακτα έχω καταθέσει ενώπιον του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης την αρ. 6243 Αίτησή, ως Πρόταση μου για το ανενεργές τοπικό Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος του ΔΣΘ, που είχε ιδρυθεί με αξιώσεις στόχων το έτος 2010, κατόπιν τότε δημόσιας πρόσκλησης σε ανάλογους φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας, προκειμένου τώρα ξανά να επικαιροποιηθεί ο σκοπός και η δράση του και να μετεξελιχθεί σε ένα αυτοτελές οργανικό Τμήμα/Υπηρεσία του ΔΣΘ ως «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ», όχι μόνο τοπικής, αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας. Ήδη, έχω ζητήσει να συλλεχθούν τα νομικά κείμενα που έχουν παραχθεί από διάφορες πηγές (κεντρική Διοίκηση, Υπουργεία, Δήμους, Περιφέρεια, συλλογικότητες, ακτιβιστική δράση κλπ) για τη ΜΕΑ Λαγκαδά, το ΦΟΣΔΑ Θεσσαλονίκης, το ΦΟΣΔΑ Ιονίων Νήσων, την Πυρκάλ κλπ. Θα παλέψω για να βρεθούν οι χρηματοδοτικοί πόροι λειτουργίας του, γιατί θέλω ν ‘αφήσω κάτι πολύ χρήσιμο στην Θεσσαλονίκη, αλλά και ευρέως στον τόπο μου.
Ακόμη, αυτό που εισάγω στο δημόσιο διάλογο με τις προεκλογικές μου Θέσεις ως προοδευτική και τολμηρή διεκδίκηση, για να είμαι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στο ΔΣΘ , είναι,—και όπως, λέω χαρακτηριστικά, «για πρώτη φορά μετά τη Δικαιοσύνη του Μάουερ και μετά τα 200 χρόνια του Ελληνικού Κράτους—, ότι : α) Ο Δικηγόρος πρέπει να γίνει θεσμικά ανεξάρτητος Λειτουργός της Δικαιοσύνης, και όχι Συλλειτουργός, όπως ατυχώς διατυπώνεται στο μνημονιακό Κώδικα Δικηγόρων του 2013, με κατοχύρωση της πρώτης διατύπωσης (Λειτουργός) και στο ελληνικό Σύνταγμα και στα Διεθνή Κείμενα.
β) Προτείνουμε συλλογική, πολυσυμμετοχική Διοίκηση από όλους τους εμπλεκομένους στο χώρο της Δικαιοσύνης, δηλαδή, από Δικαστές, Δικηγόρους, Δικαστικούς Υπαλλήλους και Επιμελητές και λοιπούς εργαζομένους, και γιατί όχι και πολίτες, και υπό Διαβούλευση πώς θα εκπροσωπείται στη Διοίκηση το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Τα δεινά, η φτωχοποίηση και η απαξίωση των Δικηγόρων, που δεν διεκδικούν και συμβιβάζονται με τους «παρεπιδημούντες στην Ιερουσαλήμ» προέρχονται από την μονοπροεδρική Διοίκηση, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο έχει νομοθετηθεί διακοσμητικό και οι Γενικές Συνελεύσεις με ποσοστώσεις απαρτίας.
Τέλος, ζητώ την κατάργηση του πρόσφατου αρ. 4/2021 Προεδρικού Διατάγματος, που η απελθούσα Διοίκηση το έκανε σημαία ευκαιρίας της προεκλογικής της εκστρατείας, και αφορά εισαγωγή Κανονισμού οργάνωσης και λειτουργίας ΔΣΘ, διότι, που εκτός των ασαφειών και της κουραστικής περιπτωσιολογίας πειθαρχικών παραπτωμάτων κατά των υπαλλήλων του ΔΣΘ, που θυμίζουν περιπτώσεις για άλλα Υπουργεία «τάξης και αμέμπτου ηθικής», δηλαδή, θεωρώ ότι πρέπει να ψηφιστεί τυπικός, αναλυτικότερος Νόμος από τη Βουλή με διαφάνεια και διαβούλευση για ενιαίο Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας όλων των Δικηγορικών Συλλόγων. Στην πράξη το Πρ. Διάταγμα πέρασε αδιαφανώς, κεκλεισμένων των θυρών και αυτό προσβάλλει τους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης και τους απαξιώνει ως νομικούς επιστήμονες.

Παρακάτω το λιγκ.
Σας προτρέπω να το μελετήσετε.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Με εκτίμηση

Ζωή Μιζέλη, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω ΔΣΘ

Διαβάστε επίσης :

Ηλεία: Νεκρός 65χρονος που παρασύρθηκε το όχημα του από την κακοκαιρία (βίντεο)

Εσύ ακόμη να μπεις σε Χριστουγεννιάτικο mood; – Mary’s Notes – Άρθρο της Μαίρης Λεριά

Δείτε επίσης :