Επί τρεις μέρες είχε πέσει το σύστημα της Δ.Υ.Π.Α. για τον κοινωνικό τουρισμό

Η ανισότητα μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, συνεχώς διευρύνεται. Επίσης συνεχώς αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών εκείνων που δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια εβδομάδα διακοπών λόγω φτώχειας. 

Στην Ελλάδα ο αριθμός των πολιτών που αμείβεται με μισθούς μικρότερους από το 60% του ευρωπαϊκού μέσου όρου και θεωρείται πληθυσμός που βρίσκεται κάτω από το όριο κινδύνου φτώχεια και δεν μπορεί να πάει καθόλου διακοπές, ανέρχεται στο εφιαλτικό ποσοστό 88,9%. 

Από την άλλη, οι διακοπές στην Ελλάδα γίνονται όλο και πιο απαγορευτικές για τον ντόπιο πληθυσμό, πλην εξαιρέσεων. 

Τα μεταφορικά με πλοίο ή με αεροπλάνο έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Η βενζίνη στη χώρα μας, για χερσαίες μετακινήσεις είναι η ακριβότερη στην ευρωζώνη. 

Τα τουριστικά καταλύματα σε δημοφιλείς προορισμούς, έχουν απαγορευτικές τιμές για το μέσο Έλληνα. Έχουν γίνει πόλοι έλξης μόνο της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, με αποτέλεσμα να τα βλέπουν οι  Έλληνες μισθωτοί με το κυάλι ή σε βίντεο. 

Έτσι και φέτος, εκδηλώθηκε τεράστιο ενδιαφέρον για τα δελτία κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ, (παλιός ΟΑΕΔ). 

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους, εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, άνοιξε στις 30 Μαΐου και έκλεισε στις 5 Μαΐου, στις 12:00 τα μεσάνυχτα. 

Ουσιαστικά όμως, άνοιξε μόνο για τέσσερις μέρες, αφού τις άλλες τρεις, όπως καταγγέλλει ο κόσμος που προσπάθησε να μπει δεν λειτουργούσε. 

Ο κόσμος προσπάθησε να υποβάλλει μια αίτηση, μήπως και καταφέρει να πάρει το πολυπόθητο κουπόνι και κάνει μια εβδομάδα φθηνές διακοπές σε κάποιο κατάλυμα, έστω και δεύτερης διαλογής.  

Μάταια όμως, αφού η σχετική πλατφόρμα βρισκόταν εκτός λειτουργίας από τις 3 Μαΐου, όπως καταγγέλλει πολύς κόσμος που προσπαθούσε αδιάκοπα επί μέρες, χωρίς να καταφέρει να δηλωθεί. 

Για μια ακόμη φορά το ψηφιακό κράτος, ήταν ανέτοιμο να υποδεχθεί όλο αυτό τον κόσμο. Προφανώς δεν περίμεναν τόσο μεγάλη συμμετοχή. Μάλλον θεωρούσαν ότι οι φτωχοί στη χώρα μας είναι λιγότεροι. Δεν εξηγείται αλλιώς. Εκτός αν πιστεύουν ότι όλος ο κόσμος κλείνει για Μύκονο και Σαντορίνη και δεν θα επέλεγε τα καμένα της Βόρειας Εύβοιας ή τη Σάμο, περιοχές που ήταν στις εξαιρέσεις και έδιναν δύο εβδομάδες επιδοτούμενων διακοπών, προκειμένου να ενισχυθούν οι ντόπιοι από τις καταστροφές που είχαν υποστεί τα προηγούμενα χρόνια. 

Παρά το φιάσκο με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, μέχρι στιγμής κανείς δεν ανακοίνωσε κάποια παράταση ώστε να μη μείνουν απ’ έξω από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οι χιλιάδες ενδιαφερόμενοι. 

Φαίνεται ότι όποιος πήρε, πήρε. 

Ποιός υπηρεσιακός παράγοντας να ασχοληθεί τώρα με τα ψηφιακά ρετάλια που άφησε πίσω του ο εκσυγχρονιστής της χώρας κύριος Πιερρακάκης.