Οι Μάγισσες του Θερμαϊκού, στο Βιβλιοπωλείο Πρωτοπωρία – Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Βιβλιοπαρουσίαση Κυρίως θέματα

«Ξέρεις, την άλλη εβδομάδα, η Κοραλία έχει μια σεάνς. Θα αυτοϋπνωτιστεί και θα κάνει προβλέψεις. Μεγάλο χάρισμα! Είναι προσκεκλημένοι κάποια μεγάλα ονόματα της κοινωνίας, της Θεσσαλονίκης. Την παρακάλεσα να είμαι παρών. Δέχτηκε. Αχ πόσο με ενθουσιάζει η ιδέα. Να την απολαύσω επιτέλους!»

Τα μάτια της Μυρτώς μεγάλωσαν ξαφνικά και είπε αυθόρμητα:
«Να έλθω κι εγώ; Θα ήθελα να βεβαιωθώ για τις ικανότητές της. Ποτέ μου δεν την πίστεψα απόλυτα. Είναι μια ευκαιρία να τη δω από κοντά, να πεισθώ ότι πράγματι επικοινωνεί με νεκρούς. Σε παρακαλώ…»
-«Α πα, πα, αδύνατο. Δεν θα δεχθεί. Μόνο σε συγκεκριμένους καλεσμένους αποκαλύπτεται. Δε γίνεται», απάντησε κατηγορηματικά.
Οργισμένη η Μυρτώ, απείλησε: «Τότε θα βγάλω στη φόρα τα άπλυτά σας, τη σχέση σας. Σας είδα μαζί… στο κρεβάτι, γυμνές όπως γεννηθήκατε. Από το ατελιέ μου περνά όλη η καλή κοινωνία της πόλης. Θα σας διασύρω. Έχετε ερωτικές σχέσεις, ή τουλάχιστον είχατε. Εσείς που ζείτε για την εικόνα σας προς τα έξω, θα ντροπιαστείτε. Σκεφτείτε το καλά». Ο θυμός την έκανε να ξεφωνίζει, ενώ ο δείκτης του δεξιού της χεριού είχε σηκωθεί απειλητικά στο πρόσωπο της κυρίας Βιβής Αγγέλου.
Τότε την είδε να χλωμιάζει, να τρέμουν τα χέρια της. «Όχι…Όχι, σας παρακαλώ. Αυτό είναι εκβιασμός. Δεν θα σας το επιτρέψω Και η Μυρτώ άρχισε να γελά βέβαιη τώρα πια ότι αυτή νικά πάντα. Ήξερε να εκμεταλλεύεται καλά τις αδυναμίες του αντιπάλου».
Η Όλγα Λιάρατζη μετά το best seller «Όταν δάκρυσε ο Βόσπορος» , μας δίνει άλλο ένα ψηφιδωτό εποχής με φόντο τη Θεσσαλονίκη του Ύστερου Μεσοπολέμου. Ιστορίες μέσα από το γκρίζο και ομιχλώδες μιας εποχής όπου ο καθένας πάλευε για την επιβίωσή του, φωτίζεται μέσα από τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών. Ή καλύτερα των πρωταγωνιστριών.
«Οι ηρωίδες μου προσπαθούν να κερδίσουν την ευτυχία και την καταξίωση μέσα από ανυπέρβλητα εμπόδια εξωτερικά ή εσωτερικά. Χαρακτηρίζονται από το θάρρος και την αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση όσων επιδιώκουν, είναι συναισθηματικά ευάλωτες, ερωτεύονται με πάθος την ίδια τη ζωή και όσα αυτή απλόχερα τους χαρίζει και δικαιώνονται επειδή διαθέτουν ηθικό μεγαλείο και εσωτερική δύναμη. Οι ρόλοι θύματος-θύτη, εναλλάσσονται μέχρι να οδηγηθεί ο αναγνώστης στην κάθαρση», έχει δηλώσει η ίδια.
Το ιστορικό Μυθιστόρημα της Όλγας Λιάρατζη «Οι μάγισσες του Θερμαϊκού» , παρουσιάζεται τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία»(Λ Νίκης 3) στις 19.00