«ΛΥΧΝΟΣ ΑΕΙΦΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΕΝΑΟΣ»

Βιβλιοπαρουσίαση Κυρίως θέματα

Το γυναικείο ζήτημα διαχρονικά μέσα στην κοινωνία Ηλέκτρα Δημητριάδου εκδόσεις I Write
«Το γυναικείο ζήτημα διαχρονικά μέσα στην κοινωνία»*
«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αλλάξει και να ευημερήσει η ανθρωπότητα , παρά μόνο όταν βελτιωθεί η θέση των γυναικών. Όταν εμείς οι γυναίκες καταπιεζόμαστε, δεν μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα τα συναισθήματά μας, τον θυμό, την αγανάκτηση, ακόμη και τη χαρά ή τη λύπη μας, δεν μπορούμε να αναπτύξουμε τα ταλέντα μας, να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας. Τότε όλοι, άνδρες και γυναίκες βγαίνουμε χαμένοι. Όταν όμως εμείς μπορούμε να εκφραστούμε ελεύθερα, να δημιουργήσουμε, να συμμετέχουμε και να διεκδικήσουμε , τότε όλος ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος. Πιστεύω ακράδαντα, ότι εμείς οι γυναίκες μπορούμε να φτιάξουμε έναν αλλιώτικο κόσμο, σοφότερο, καλύτερο, ειρηνικό».
Το γυναικείο ζήτημα είναι ένα διαχρονικό, πολύπλευρο θέμα που απασχολεί την κοινωνία και κυρίως τις γυναίκες εδώ και πολλά χρόνια.
Η καταπίεση των γυναικών έχει να κάνει με τις δομές της κοινωνίας, αλλά και με την νοοτροπία, η οποία κυριαρχεί μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας εξετάζει μέσα από το πέρασμα των αιώνων, πώς η γυναίκα παραγκωνίστηκε και κλείστηκε στο σπίτι, εξ αιτίας των συνθηκών που κυριαρχούσαν στην κοινωνία στην κάθε εποχή, αλλά και πολλών μύθων που κατασκευάστηκαν γι’ αυτό το σκοπό.
Προτείνει λύσεις και διεξόδους, ώστε, μαζί άνδρες και γυναίκες να αντιστρέφουν αυτή την κατάσταση προς όφελος όλης της κοινωνίας.