Άνθρωπος: Μια Εννοιολογική Προσέγγιση της Ύπαρξης

Η ζωή του λέει είναι αφιερωμένη στην κατάλυση προτύπων όπως χαρακτηριστικά δηλώνει. Ο Νίκος Διβινής, με αφορμή το βιβλίο του, «Ανθρωπος Μια εννοιολογική προσέγγιση» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δαιδάλειος» μιλά για τον εαυτό του και τις προσεγγίσεις του.
«Με στόχο την απελευθέρωση του ανθρώπου από τις μικρότητες, τις φοβίες και τις αμφιβολίες του, θα πω μια ιστορία η οποία είναι αληθινή γιατί περιέχει ήθος και αγάπη προς τον συνάνθρωπο και τον εαυτό. Μία ιστορία που δίνει μια τολμηρή οπτική περί δημιουργίας και δημιουργού του κόσμου, της θέσης του ανθρώπου μέσα σε αυτόν καθώς και τι χρειάζεται να κάνει, ώστε να αποκτήσει μια υγιή θέση εγκαταλείποντας ασθενικές νοοτροπίες.Ο στόχος κάθε στοιχείου του σύμπαντος είναι να εκφράσει την υπερούσιά του κατάσταση. Σε αυτήν φτάνει μόνο όταν βιώνει στον υπέρτατο βαθμό την ενότητα με τον εαυτό του και τα υπόλοιπα στοιχεία που βρίσκονται διάχυτα στο σύμπαν.Ο πυρήνας του οικοδομήματος της ορατής και αόρατης ύπαρξης απανταχού, η πηγή της ζωής, εκφράζεται από την έννοια του Πατρός.Δεν θα μπορούσε ένα δημιούργημα να διαφέρει στην ουσία του από τον δημιουργό του. Όλα δημιουργούνται για να εκπληρώσουν μία αναλογία και δηλώνουν μια αναλογία.
Για να αλλάξει ο άνθρωπος χρειάζεται να θελήσει να αλλάξει. Απευθύνομαι στην ελευθέρα βούληση του ανθρώπου και στην πιο ταπεινή έκφρασή της, να αποφασίσει να Είναι και όχι να φαίνεται ότι είναι» λέει ο συγγραφέας.

Οι παραβολικές πτήσεις του Νίκου Διβινή
Ο Νίκος Διβινής γεννήθηκε το 1972 στη Θεσσαλονίκη. Αφού ολοκλήρωσε την υποχρεωτική του εκπαίδευση στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνέχισε στη Μεγάλη Βρετανία όπου σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στην Αεροδιαστημική . Ακαδημαϊκά , ολοκληρώθηκε όπως λέει κάνοντας διδακτορικό σε φαινόμενα Φυσικοχημείας. Τα πειράματά του διδακτορικού του διεξήχθησαν υπό συνθήκες έλλειψης βαρύτητας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) .
Όπως ο ίδιος λέει «οι παραβολικές πτήσεις των αεροσκαφών χρησιμοποιούνται ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο για να δημιουργήσουν περιβάλλον μικροβαρύτητας για την διεξαγωγή επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας και να ασκήσουν αστροναύτες πριν από διαστημικές πτήσεις. Εκτελούνται από αεροσκάφη ακολουθώντας ένα σχέδιο πτήσης το οποίο εναλλάσσει ανόδους και καθόδους με σύντομα διαλείμματα. Κάθε ένας από αυτούς τους ελιγμούς, που ονομάζονται παραβολές παρέχει έως και 22 δευτερόλεπτα μειωμένης βαρύτητας ή έλλειψης βαρύτητας. Κατά τη διάρκεια αυτών των μειωμένων βαρυτικών φάσεων, οι ερευνητές που πετούν πάνω στο αεροσκάφος εκτελούν πειράματα και συλλέγουν δεδομένα σε συνθήκες αδύνατες να προσομοιωθούν στη Γη.
Η Μηχανική της Ενότητας
Ο Νίκος Διβινής είναι εμπνευστής της καινοτόμου επιστημονοφιλοσοφικής προσέγγισης Engineering (Η Μηχανική της Ενότητας) και δημιούργησε τη Σχολή Ενότητας ΕΝ. Αποστολή της Σχολής Ενότητας όπως λέει, είναι να εκπαιδεύσει, να δώσει κίνητρα αναζήτησης, απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα του σύγχρονου σκεπτόμενου ανθρώπου , καθώς και προτάσεις για τη γνώση του εσώτερου εαυτού και των δυνατοτήτων που εμπεριέχει, ώστε να επιτευχθεί η εσωτερική ενότητα αλλά και η ενότητα με το Όλον.

https://ndivinis.com/