Θ. Κυριακίδης (Ένωση Κεντρώων): Τέλος στην βουλευτική ασυλία και την φύλαξη των βουλευτών

Κυρίως θέματα Πολιτική

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με την Ένωση Κεντρώων Θεόφιλος Κυριακίδης στο Ράδιο Έναντι και την εκπομπή «Εκλεκτικές Συγγένειες» με τον Ανδρέα Σταματόπουλο.

Ο κ. Κυριακίδης εξήγησε, πως εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων γιατί μόνο ο Βασίλης Λεβέντης δεν ψήφισε τα μνημόνια και ήταν το μοναδικό κόμμα που δεν ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας, αντίθετα με τη Νέα Δημοκρατία που είχε δώσει το όνομα ήδη από την δεκαετία του 1970. Για να λυθεί το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ο υποψήφιος βουλευτής προτείνει να ακολουθηθεί το παράδειγμα του Ανδρέα Παπανδρέου και να κλείσουν τα σύνορα με τα Σκόπια.

Ο κ. Κυριακίδης αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων για τα υβρίστηκα συνθήματα κατά την διάρκεια του Pride Thessaloniki, ενώ συνέδεσε το γεγονός αυτό με το βανδαλισμό που υπέστη το αυτοκίνητο του.

Για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών, ο Θ. Κυριακίδης υποστήριξε ότι η εγκληματικότητα έχει άμεση σχέση με τους λαθρομετανάστες και τόνισε πως για την κατάσταση αυτή φέρει ευθύνες ο Τζωρτζ Σώρος.

Σχετικά με την ανεργία, ο υποψήφιος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι η μείωση των δημοσίων δαπανών, που μπορεί να προέλθει από την μισθοδοσία των βουλευτών και ανώτατων αξιωματούχων, θα χρησιμεύσει για την δημιουργία κρατικών εργοστασίων.

Επιπλέον, ζήτησε να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία, να απαλλαγούν οι αστυνομικοί από τα καθήκοντα φύλαξης των πολιτικών και να περιοριστεί το δικαίωμα εκλογής στην Βουλή μόνο για δύο τετραετίες.