Σύνθια (Ροδάνθη) Σάπικα: «Θα αγωνιστώ ώστε οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες να έχουν το κράτος σύμμαχό τους»

Ελλάδα Κυρίως θέματα Πολιτική

«Θα αγωνιστώ ώστε οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες να έχουν το κράτος σύμμαχό τους»

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της προεκλογικής περιόδου για τη Σύνθια (Ροδάνθη) Σάπικα, υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, ήταν η συνάντησή της με τη συνάδελφο δημοσιογράφο και συγγραφέα Χριστιάνα Μητσικούδη.

Αυτή τη φορά η υποψήφια βουλευτής ήταν στη θέση του συνεντευξιαζόμενου, παραδεχόμενη μάλιστα ότι στριμώχτηκε ιδιαίτερα από τις ερωτήσεις που της έγιναν. Αρκετά από τα ερωτήματα της Χριστιάνας Μητσικούδη αφορούσαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η Σύνθια (Ροδάνθη) Σάπικα τόνισε ότι «τα λόγια που βγαίνουν από το στόμα της σε καθηλώνουν. Κοιτάει στα μάτια και μιλάει ανοιχτά για τα ΑΜΕΑ και τον αποκλεισμό τους από τον κοινωνικό ιστό. Όταν τελείωσε η συνέντευξη, τότε που λέμε όλοι τα πιο σημαντικά, άρχισα εγώ να κάνω τις ερωτήσεις».

Η υποψήφια βουλευτής δεσμεύτηκε ότι μετά τις εκλογές οι ρόλοι θα αντιστραφούν και θα της πάρει η ίδια συνέντευξη. «Βλέπω στα μάτια σου ότι έχεις περάσει στην πλευρά της πολιτικής και θα πετύχεις», της απάντησε η Χριστιάνα Μητσικούδη η οποία της ευχήθηκε καλή επιτυχία, δύναμη, πολλά όνειρα και πολύ διάθεση για κόντρα. «Εύχομαι σε αυτόν τον αγώνα να μην χάσεις το λαμπερό σου χαμόγελο», της είπε.

Η Σύνθια (Ροδάνθη) Σάπικα τόνισε ότι δε θέλει να υποσχεθεί πολλά και δεσμεύθηκε να αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στο νομοθετικό καθεστώς που τους διέπει και να γίνει επιτέλους, ως οφείλει, το κράτος σύμμαχός τους.