Σύνθια (Ροδάνθη) Σάπικα : Η ανάπτυξη του λιμανιού αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Κυρίως θέματα Πολιτική

Η ανάπτυξη του λιμανιού αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, Σύνθια (Ροδάνθη) Σάπικα.

Την κ. Σάπικα υποδέχτηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Θ. Α.Ε κ. Σωτήρης Θεοφάνης, ο οποίος της ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Ο κ. Θεοφάνης της εξήγησε ότι το νέο πλάνο του Οργανισμού είναι να μετατραπεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε “homeport”. Τόνισε, δε, ότι συνεργάζεται ήδη με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να καταστεί το λιμάνι Κέντρο Καινοτομίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Θ. Α.Ε μίλησε επίσης για τα έργα εκβάθυνσης και εκπλάτυνσης που υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019 και θα αλλάξουν ραγδαία τη δυναμική του λιμανιού, όπως επίσης και για την ανάγκη ενοποίησης του τέταρτου και πέμπτου προβλήτα, επιτάχυνσης όλων των διαδικασιών και εξεύρεσης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.


Η κ. Σάπικα αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που παίζει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως πύλη για την ενδοχώρα της Βαλκανικής και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επεσήμανε ότι «σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα και τα σχέδια επέκτασης, το λιμάνι μας θα είναι ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Η ανάπτυξη του λιμανιού αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τη Θεσσαλονίκη. Σε συνδυασμό και με άλλα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, μπορούν να εκτοξεύσουν τη Θεσσαλονίκη».

Δείτε επίσης:
«Θα αγωνιστώ ώστε οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες να έχουν το κράτος σύμμαχό τους» Μια
Ο επιχειρηματίας σήμερα θεωρείται κρατικός εχθρός «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κυβέρνηση που δεν έχει στο
Στη Δυτική Θεσσαλονίκη στρέφω το βλέμμα μου και τις δυνάμεις μου Στις Δυτικές Συνοικίες όπου
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πάρει αυτοδυναμία, ώστε να μην μπει η χώρα σε νέες
Επίσκεψη στην Αρμενική Κοινότητα: Όσα μαθαίνουμε με το συναίσθημα δεν τα ξεχνάμε Τα γραφεία της
Σημαντική πολιτική νίκη για τη Νέα Δημοκρατία σηματοδότησαν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error