Πολιτικός ουραγκοτάγκος, Τζέισον-Αντιγόνη, Καιρίδης, κι ο κακός μας ο καιρός…

Κυρίως θέματα Πολιτική

Σε μια χώρα ρημαγμένη και καθημαγμένη, σύγχρονη αποικία γηγενών ευρω-δούλων, Γερμανών συνταξιούχων και απρόσκλητων μουσαφιραίων με φεσάκια, σαρίκια και τσαντόρ, ο πολιτικός διάλογος εξακολουθεί να εξαντλείται σε απύθμενες ανοησίες. Σκοπίμως, μην έχετε αμφιβολία. Λίγες μέρες πριν μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που θα κρίνει το μέλλον της Ευρώπης και των λαών της, οι Ελληνες συνεχίζουν να βομβαρδίζονται με όλων των ειδών τα σκουπίδια. Δηλώσεις ανερμάτιστων, αναίσθητων και πάσης φύσεως προβοκατόρων, που νομίζουν ότι μπορεί να λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι, επειδή στρογγυλοκάθισαν σε μια καρέκλα ή επειδή κάποιο πολιτικό κόμμα τους έχρισε αβασάνιστα υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Εν αρχή ην Καιρίδης. Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλει του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου, που με αφοπλιστική «ειλικρίνεια» μας έβγαλε τουρκόσπορους και στη συνέχεια απέδωσε την σφαγή των Ποντίων σε πολιτική εκμετάλλευση, μέσω…διογκώσεως, ενός τραγικού γεγονότος της ιστορίας.

Η ιστορία θα είχε λήξει αν η παράταξη αναγνώριζε άμεσα το λάθος της και τον έστελνε σπίτι του σα μαδημένο παγώνι, να συνεχίσει την κοινωνικο-επαγγελματική του αναρρίχηση μακριά από τη σκηνή της πολιτικής.

Αυτό δεν έγινε. Οι προκλήσεις του αποδόθηκαν σε fake news, «γιατί ο άνθρωπος δεν τα είπε έτσι, αλλιώς τα εννοούσε και οι κακοί δημοσιογράφοι τον διέβαλαν».

Κάπως έτσι και ο Κυριάκος δεν εννοούσε ότι θα κόψει τον 13ο μισθό όταν, νομίζοντας ότι μιλάει σε συγκέντρωση καφενέ του Αποκόρωνα Χανίων, αναφέρθηκε στο δώρο των Χριστουγέννων απαξιωτικά, ως αχρείαστη ελεημοσύνη.

Ένα… αναχρονιστικό βοήθημα για αναξιοπαθούντες που αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και σωστοί Ευρωπαίοι πρέπει να εκλείψει. Μείναμε κολλημένοι στις οθόνες τηλεοράσεων και lap top δυό-τρία εικοσιτετράωρα μέχρι να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοούσε ο ποιητής.

Και τελικά δεν καταλάβαμε. Απλά γυρίσαμε σελίδα κάνοντας τον σταυρό μας να μην εννοούσε αυτό που φανταστήκαμε. Tο προφανές δηλαδή.

Στη συνέχεια ήρθε ρελάνς από την άλλη. Πήρε φωτιά το διαδίκτυο με την ανοίκεια επίθεση του καβαλημένου εκδοροσφαγέα των Σφακίων σε έναν αγωνιστή της ζωής, αριστούχο σε όλα τα επίπεδα, για το αν πήρε θέση στο δημόσιο κάνοντας χρήση… προνομιακής διάταξης!

Με αυτή την απίθανη «ύβρι», το φτηνιάρικο και χυδαίο πυροτέχνημα ενός πολιτικού ουρακοτάγκου εις βάρος των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες θα απασχολήθει αμέσως μετά την Ανάσταση η βουλή.

Αντί να τον στείλει σπίτι του «αυθωρεί και παραχρήμα» ο Τσίπρας μόνο και μόνο για έλλειψη στοιχειώδους γνώσης κανόνων ευγένειας και αγωγής.

Τα τελευταία 24ωρα περάσαμε και σε ένα άλλο debate. Είναι ή δεν είναι φιλέλληνας αυτός ο ξεπλυμένος Βαυαρός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που ονειρεύεται να πάρει τη θέση του Γιούγκερ;

Τρανή απόδειξη της ελληνοφιλίας του, λέει η ΝΔ, ότι άρχισε την προεκλογική περιοδεία του από τη Νεμέα, με λατρευτικές σπονδές για την προσωπικότητα του Κυριάκου. Ωραίο επιχείρημα, δεν λέω, αλλά όχι για να μονοπωλεί την επικαιρότητα.

Θα προτιμήσω άλλα πιο hot ζητήματα. Γιατί την πέφτει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής(συγνώμη μου διαφεύγει το κόμμα…) Θανάσης Χειμωνάς στον Αύγουστο Κορτώ;

Εκανε πράγματι απόπειρα αυτοκτονίας ο συγγραφέας ή το λέει για να περνάει η ώρα; Και πως τοποθετείται επ΄αυτού το Τζέησον Αντιγόνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Ρένα; Ελα μου ντε…

Επιμύθιον: Η ατζέντα του πολιτικού διαλόγου σήμερα στη χώρα έχει ξεφύγει στο επίπεδο ενός δυσώδους υπονόμου. Αποτελεί την επιτομή του ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Αποπροσανατολίζει πλήρως τη κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Και ασφαλώς προδίδει το επίπεδο των ανθρώπων που μας εκπροσωπούν και ακόμη χειρότερα όσων ζητούν την ψήφο μας για να μας εκπροσωπήσουν.

Είναι βέβαιον ότι μέχρι την ώρα της κάλπης έτσι θα συνεχίσουμε. Σκυλοκαυγάδες και ξεκατινιάσματα περί όνου σκιάς, τσιρίδες, απρέπειες και μικροπρέπειες, φωναχτές αντεγκλήσεις για το ποίος είπε τι. Και στο βάθος καταιδρωμένα «επικοινωνιακά» επιτελεία να διαγκωνίζονται στην μαύρη προπαγάνδα.

Στην απόλυτη διαστροφή της αλήθειας και στις fake ερμηνείες ακόμη και δηλώσεων που έχουν γίνει on camera. Aν πιστεύετε ότι αυτή η τύχη δεν μας αξίζει, ότι δεν μας αξίζει αυτή η κατάφωρη υποτίμηση της νοημοσύνης μας, ότι μας προσβάλει η μαυρίλα αυτής της επίπλαστης και κατασκευασμένης «επικαιρότητας», απλά μαυρίστε τους κι εσείς την ώρα που πρέπει… Είναι η μόνη λύση.