Κούλα Γιαννακίδου: Η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για την Ελλάδα

Κυρίως θέματα Πολιτική

«Η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για την Ελλάδα». Αυτό τόνισε η υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κούλα Γιαννακίδου, στην κεντρική προεκλογική ομιλία της που πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Η πρώην γενική γραμματέας Αθλητισμού, μεταξύ άλλων,  αναφέρθηκε στη σημασία των επικείμενων εκλογών και στο ρόλο των γυναικών που «αποτελούν τον στυλοβάτη της ελληνικής κοινωνίας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΙΝΑΛ και νυν περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, ο κοσμήτορας του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ Σπύρος Κέλλης, μέλη συμβουλίων ΟΤΑ, πρωταθλητές, προπονητές, κριτές διαφόρων αθλημάτων και πλήθος κόσμου.

«Οι εκλογές στις 7 Ιουλίου, από όποια πλευρά και αν ιδωθούν, συνιστούν ένα σημαντικό στοίχημα για όλους που θα συμμετάσχουν – και ως ψηφοφόροι και ως υποψήφιοι,  και ως κόμματα-σχηματισμοί, αλλά και για την ίδια την  πατρίδα μας. Η χώρα, καταρχήν, χρειάζεται να επαναπροσδιορισθεί στα νέα δεδομένα, κυρίως οικονομικά, που πάνε να δημιουργηθούν στην Ευρώπη μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές. Αυτό δεν το αμφισβητούν ούτε και οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ, που το τελευταίο 15νθήμερο έχουν προβεί σε κρεσέντο φιλολαϊκών, υποτίθεται, μέτρων» ανέφερε η Κούλα Γιαννακίδου.

«Από την άλλη πλευρά η ΝΔ δείχνει να επανακάμπτει σε επίπεδα αυτοδυναμίας μετά από πολλά χρόνια, υποσχόμενοι οικονομική ανάκαμψη και επανεκκίνηση, αλλά στην ουσία εκμεταλλευόμενη τις καταστροφικές επιλογές των κυβερνώντων. Παρατάξεις που την τελευταία 4ετία διαδραμάτισαν ρόλο στο κοινοβούλιο, φυλλοροούν και εξαφανίζονται. Νέοι σχηματισμοί εμφανίζονται, που παρουσιάζουν όμως ανησυχητικά κενά ιδεών, δημιουργούν εύλογες ανησυχίες στον κόσμο και κυρίως έχουν αρχηγοκεντρική δομή. Η παραδοσιακή αριστερά εδώ και πολλά χρόνια είναι περιχαρακωμένη στις αντιλήψεις της. Σημαντικά παρήγορο είναι  ότι συρρικνώνονται τα ποσοστά της ΧΑ» συμπλήρωσε η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ

Και επισήμανε ότι «η παράταξη που διαχρονικά εκφράζει τον χώρο του σοσιαλισμού, της προοδευτικότητας, της γνήσιας έκφρασης των λαϊκών στρωμάτων, βρίσκεται , για μία ακόμη φορά, σε μεγάλη πρόσκληση: Να διαδραματίσει τον σταθεροποιητικό ρόλο για την χώρα, να βάλει τέλος στον επικίνδυνο διχασμό και λαϊκισμό που έχει διαχυθεί στον λαό, να μεριμνήσει για ισορροπημένη ανάπτυξη και αναδημιουργία της παραγωγικότητας, να αποτελέσει ουσιαστικό ανάχωμα σε όποιον επιχειρήσει άκρατες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, να ενσκήψει στα τρομακτικά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές μάζες, να φέρει την οικονομική επανάκαμψη της μεσαίας τάξης. Η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ σηματοδοτεί μια νέα περίοδο που οφείλουμε να δημιουργήσουμε για την Ελλάδα».

Η κυρία Γιαννακίδου μίλησε και για το ρόλο του ωραίου φύλου στην κοινωνία αλλά και στην πολιτική σκηνή: «Στα πλαίσια του “Σχεδίου Ελλάδα” που ήδη έχει καταθέσει το ΚΙΝΑΛ, η γυναίκα κατέχει πρωτεύοντα ρόλο. Διαχρονικά οι γυναίκες ήταν και είναι ο στυλοβάτης της Ελληνικής κοινωνίας. Με τις ιδιότητες της συζύγου, της μητέρας, της αδελφής, της εργαζόμενης, της εθελόντριας, της επιστήμονος καθώς και άλλες τόσες, σηματοδοτεί την εθνική μας πορεία. Στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία η συμμετοχικότητα, αλλά και οι εκλογικές επιλογές των γυναικών πρέπει να αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο μιας νέας και σύγχρονης εποχής. Καμία γυναίκα και ιδιαίτερα οι νέες να μην απουσιάσουν από τις κάλπες και να στηριχθούν οι γυναικείες υποψηφιότητες από όλες τις παρατάξεις» είπε.

Ακόμη, σημείωσε τα εξής: «Η γυναίκα, από την φύση της, πλεονεκτεί σε θέματα διαλόγου, σύνθεσης, συναίνεσης, ηρεμίας, αποφασιστικότητας, λήψης και υλοποίησης αποφάσεων. Μεγαλύτερη, αλλά και ποιοτικότερη εκπροσώπησή τους στο κοινοβούλιο ενισχύουν την ελπίδα για καλύτερη πορεία της χώρας. Με βάσει τα παραπάνω ζητώ την υποστήριξή σας. Με γνώση, εμπειρία και αποφασιστικότητα πρέπει να χτίσουμε την Ελλάδα της παραγωγής, των ίσων ευκαιριών, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της επιστήμης, της ισονομίας. Είμαι παρούσα σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες. Έντιμα- δυναμικά- αποτελεσματικά. Συνεχίζω να είμαι στο πλευρό σας και να βρίσκομαι καθημερινά δίπλα στον πολίτη».

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας έργων υποδομής αλλά και συντήρησης και κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη. «Δεσμεύομαι να συμβάλω προς αυτή την κατεύθυνση» είπε η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κούλα Γιαννακίδου.