Κόντρα Νοτοπούλου – Σιμόπουλου για την παρέλαση

Κυρίως θέματα Πολιτική

Με αφορμή μια φωτογραφία νεαρής κοπέλας Ρομά που συμμετείχε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2019 στην Θεσσαλονίκη, έχει ξεσπάσει μια αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και Στράτου Σιμόπουλου (Νέα Δημοκρατία).

Όλα ξεκίνησαν με ανάρτηση στο Facebook του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Στράτου Σιμόπουλου σχετικά με την  παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. «Στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, από πολλούς παρισταμένους υπήρξε η άποψη, ότι η συμμετοχή ορισμένων συλλόγων δεν έγινε με κριτήρια που αρμόζουν σε μία εθνική επέτειο. Ελπίζω οι διοργανωτές του χρόνου να είναι περισσότερο προσεκτικοί. Η φωτό πιστοποιεί τον ισχυρισμό μου».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου σε δήλωσή της απαντώντας στον κ. Σιμόπουλο ανέφερε τα εξής: ” Ακροδεξιό παραλήρημα απο βουλευτή της ΝΔ. Ένα νέο κορίτσι Ρομά από τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ελλήνων Τσιγγάνων Δενδροποτάμου «Η ΑΓΑΠΗ» βρήκε να στοχοποιήσει ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Σιμόπουλος. Σε ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεδίπλωσε τα ρατσιστικά του αισθήματα. Χρησιμοποίησε μάλιστα μια φωτογραφία της νεαρής κοπέλας για να «πιστοποιήσει» τον ισχυρισμό του. Τέτοια μυαλά σέρνει και τόση είναι η κατάντια του κ. Σιμόπουλου.  Δε μας είπε ο «άριστος» στην έκφραση ρατσιστικού λόγου, κ. Σιμοπουλος, ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να επιλέγονται όσοι συμμετέχουν στην παρέλαση κατά τη γνώμη του.  Πιστοποιητικά φρονημάτων ή καταγωγής; Έχουμε ευθύνη να απομονώσουμε κάθε ακραία φωνή που ανήκει στον εσμό της Ακροδεξιάς. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να καταδικάσει το ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή της”.

Ο κ. Σιμόπουλος μετά την δημόσια δήλωση της κ. Νοτοπούλου έκανε την εξής τοποθέτηση: “Η κ.Νοτοπούλου διέκρινε ακροδεξιό ρατσιστικό παραλήρημα στην άποψη μου να επιλέγονται οι σύλλογοι οι οποίοι παρελαύνουν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη «ανάλογα με το ειδικό τους βάρος σε θέματα παράδοσης και εθνικής συνείδησης». Επίσης, της φρεσκάρω τη μνήμη με δύο φωτογραφίες μου, σχετικά πρόσφατες, μήπως φιλοτιμηθεί να ζητήσει συγγνώμη για το δικό της παραλήρημα εναντίον μου. Φυσικά, που τέτοια ευθιξία”.