Δικαίωση μετά θάνατον για Βασίλη Μπεσκένη στη δικαστική διαμάχη με Πολάκη

Πολιτική

Tο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε ξεκάθαρα τον συνάδελφο, καταδικάζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για εξύβριση. Το Πρωτοδικείο Αθηνών επιδίκασε χρηματική αποζημίωση 18 χιλιάδων ευρώ στην οικογένεια του αδικοχαμένου συνάδελφου. Αμετανόητος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Η δικαίωση ήρθε, έστω και μετά θάνατον, για τον Βασίλη Μπεσκένη… Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης αβάσιμα, χωρίς κανένα στοιχείο, και με ξεκάθαρη πρόθεση εξύβρισης, σπίλωνε επί μήνες τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ.

Στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, ο Παύλος Πολάκης κατηγορούσε τον Άδωνι Γεωργιάδη πως προσέλαβε στο ΚΕΕΛΠΝΟ τον Βασίλη Μπεσκένη λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε ξεκάθαρα τον συνάδελφο, καταδικάζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για εξύβριση. Το Πρωτοδικείο Αθηνών επιδίκασε χρηματική αποζημίωση 18 χιλιάδων ευρώ στην οικογένεια του αδικοχαμένου συνάδελφου.

«Ήταν σε αυτή τη Βουλή, σε αυτήν ακριβώς την αίθουσα, όπου ο κος Πολάκης εκτόξευσε τότε, τις γνωστές του συκοφαντίες λάσπες και ύβρεις, κατά ενός ανθρώπου – δυστυχώς έφυγε από τη ζωή και δεν προλαβαίνει να δει τη δικαίωσή του, για τον πανελλήνιο διασυρμό του, αλλά ευτυχώς υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα, η οποία μίλησε και καταδίκασε τον κ. Πολάκη ως υβριστή» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η ανεύθυνοι, ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί του κ. Πολάκη, κατέρρευσαν… Η δικαίωση του Βασίλη Μπεσκένη, δεν είναι μόνο ηθική, ήρθε και τυπικά μέσω της απόφασης του δικαστηρίου. Οι δικαστές κατέληξαν πως ο Παύλος Πολάκης, όχι μόνο δεν είχε στοιχεία για τις καταγγελίες που εκτόξευε, αλλά δεν προσπάθησε καν να τις εξετάσει» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

«Η κατασυκοφάντηση, οι ακραίες δηλώσεις, το μπούλινγκ, πρέπει να αποφεύγονται στη δημόσια ζωή. Και όταν δεν αποφεύγονται, πρέπει να τιμωρούνται δίκαια» σημείωσε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και Μέλος της Εξεταστικής για την Υγεία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ο Βασίλης Μπεσκένης είχε ασκήσει αγωγή κατά του Παύλου Πολάκη, για την λάσπη που δεχόταν επί μήνες από τον αναπληρωτή υπουργό. Στο λογαριασμό του στο twitter μάλιστα, είχε καρφιτσώσει αυτή τη δημοσίευση: «Για όποιον νοιάζεται για την αλήθεια – και όχι μόνο για τη λάσπη – δεν έχω πάρει ούτε μισό σεντ του ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ».

«Οι πολιτικοί, και ειδικά ο λαλίστατος κ. Πολάκης, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν το ακαταλόγιστο να εκτοξεύουν ανυπόστατες κατηγορίες δεξιά και αριστερά» σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής και Μέλος της Εξεταστικής για την Υγεία Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο Βασίλης Μπεσκένης έφυγε από τη ζωή από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 43 ετών, το Δεκέμβριο του 2017.

Αμετανόητος ο Πολάκης.

Αμετανόητος πάντως εμφανίστηκε ο κ. Πολάκης. Με νέα ανάρτησή το στο Facebook, δεν ζήτησε ούτε συγγνώμη από την οικογένεια του εκλιπόντος, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι θα εφεσιβάλλει την καταδικαστική απόφαση.

Πηγή: www.skai.gr