Αήθεις πρακτικές στη βουλή

Κυρίως θέματα Πολιτική

Ο Βρούτσης με τροπολογία “από το παράθυρο” καταργεί το “βάσιμο της απόλυσης”!

Τροπολογίες βόμβες του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με τις οποίες καταργείται το βάσιμο της απόλυσης, προστατεύονται οι εργολάβοι για παραβιάση εργασιακών δικαιωμάτων και μπαίνει πλαφόν στις συντάξεις, προκάλεσαν την αποχώρηση από τη Βουλή, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜεΡΑ25 από τη Βουλή και ακολούθησαν ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Με την κατάθεση των τροπολογιών πήρε καταρχήν το λόγο ο πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την κίνηση σκοπίμως μισή ώρα πριν την ορισμένη ώρα της ψηφοφορίας.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο εμφανώς οργισμένος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, κάνοντας λόγο για τροπολογίες κατ απαίτηση του ΣΕΒ με στόχο να διευκολυνθούν οι απολύσεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος στηλίτευσε το γεγονός ότι οι τροπολογίες κατατέθηκαν τελευταία στιγμή μετά από 30 ώρες διαδικασίας ζητώντας να αποσυρθούν και κάνοντας λόγο για διαδικαστικές παραβιάσεις.
Τη διαδικασία κατήγγειλαν από το ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Καμίνης και ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο κ.Καμίνης κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας ότι τελευταία στιγμή καταθέτει τροπολογίες με σημαντικο περιεχόμενο ενώ είχε εξαγγείλει ψηφοφορία στις έξι και την κυβέρνηση ότι “έρχεται από την πρώτη στιγμή της θητείας της και επαναλαμβάνει ο,τι χειρότερη πρακτική έχουμε δει τα τελευταία χρόνια”.
Μέχρι και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε τη διαδικασία, κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ ότι επαναλαμβάνει την πρακτική των τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειωτέον ομως ότι ο κ.Βελόπουλος σχολίασε ότι δε θα πει εάν είναι λάθος το περιεχόμενο των τροπολογιών, δείχνοντας ότι συμφωνεί επί της ουσίας.
Στη συνέχεια ανέβηκε ο κ.Βρούτσης στο βήμα, γεγονός που ενέτεινε τις αντιδράσεις από την πλευρά του ΚΚΕ, το οποιο εν μέσω έντασης αποχώρησε απο την αίθουσα της ολομέλειας. Αμέσως αποχώρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης και ανακοίνωσε και την αποχώρηση του ΜεΡΑ25.

ΠΗΓΗ militaire