Το αίμα του Μπολσονάρο! – Λονδίνο διαμαρτυρίες για την αλλαγή του κλίματος στην πρεσβεία της Βραζιλίας

Κόσμος Κυρίως θέματα Περιβάλλον

Το αίμα του Μπολσονάρο!

Λονδίνο διαμαρτυρίες για την αλλαγή του κλίματος στην πρεσβεία της Βραζιλίας
Οι διαδηλωτές για την αλλαγή του κλίματος έριξαν κόκκινη μπογιά στην πρεσβεία της Βραζιλίας στο Λονδίνο σήμερα Τρίτη για να καταδείξουν την καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου και αυτό που περιέγραψαν ως βία κατά των αυτόχθονων φυλών που ζουν εκεί.
Η αστυνομία συνέλαβε έξι ακτιβιστές που προσπάθησαν να ανέβουν στα παράθυρα της πρεσβείας.

Οι διαδηλωτές είχαν ψεκάσει κόκκινο χρώμα βάφοντας και τα χέρια τους κόκκινα αφήνοντας τα αποτυπώματα των χεριών τους στην πρόσοψη, μαζί με συνθήματα όπως το “No More Indigenous Blood” και “For The Wild”.
Η Βραζιλία περιέχει περίπου το 60 τοις εκατό του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, ένα προπύργιο κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη χάρη στις τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που απορροφά και ανακυκλώνει στο οξυγόνο.
Ο ακροδεξιός Πρόεδρος Jair Bolsonaro, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο, υποστηρίζει ότι ο Αμαζόνιος είναι ένας πόρος που ανήκει στη Βραζιλία και πρέπει να αναπτυχθεί οικονομικά. Επικρίνει επίσης την ύπαρξη προστατευόμενων περιοχών.
Οι επικριτές λένε ότι η ρητορική του έχει ενθαρρύνει τους δασοφύλακες, τους κτηνοτρόφους και τους ανεπίσημους ανθρακωρύχους, με αποτέλεσμα τη δραματική επιτάχυνση της αποψίλωσης και της βίας κατά των ιθαγενών κατοίκων του τροπικού δάσους.
Την περασμένη εβδομάδα, στοιχεία από το ίδρυμα διαστημικής έρευνας της Βραζιλίας έδειξαν ότι η αποψίλωση των δασών στην περιοχή της Βραζιλίας είχε πέσει κατά 67% τους πρώτους επτά μήνες του έτους.
Ένας φυλετικός ηγέτης βρέθηκε νεκρός τον περασμένο μήνα κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με τη Γαλλική Γουιάνα. Τα μέλη της φυλής δήλωσαν ότι δολοφονήθηκε και συνδέθηκε με εισβολή των εδαφών τους από ανθρακωρύχους. Ο Jair Bolsonaro είπε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις γι ‘αυτό.
Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Michelle Bachelet, περιέγραψε τον θάνατο ως «ενοχλητικό σύμπτωμα του αυξανόμενου προβλήματος της εισβολής σε αυτόχθονες εκτάσεις – ειδικά τα δάση – από ανθρακωρύχους, δασολόγους και αγρότες στη Βραζιλία».
Η εξέγερση εξαφάνισης δήλωσε ότι η διαμαρτυρία στο Λονδίνο είχε προγραμματιστεί να συμπέσει με μια πορεία από αυτόχθονες γυναίκες στην Βραζιλία την Τρίτη και ότι παρόμοιες ενέργειες έλαβαν χώρα στις πρεσβείες της Βραζιλία στη Χιλή, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ελβετία και την Ισπανία.
Η πρεσβεία της Βραζιλίας στο Λονδίνο δήλωσε, απαντώντας στα γεγονότα ότι συμφωνεί ότι όσοι επιθυμούν να καθιερώσουν διάλογο σχετικά με τις δημόσιες πολιτικές της Βραζιλίας μπορούν, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να καταστρέφουν περιουσίες και
να προκαλούν βανδαλισμούς

Αναφορά από τους Peter Nicholls και Estelle Shirbon. επεξεργασία από τον Stephen Addison & Vangelis Xanthakis
Τα πρότυπα μας: Οι Αρχές Thomson Reuters Trust.

Δείτε επίσης:
Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που ισχύει για σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 26-08-2019
Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που ισχύει για σήμερα ΣΑΒΒΑΤΟ 24-08-2019
Bellua multorum capitum (το ζώο με τις πολλές κεφαλές) VS Greta Thunberg! Απαντώντας σε άρθρο
Rozlytrek vs Vitrakvi Η θεραπεία του καρκίνου με Rozlytrek μόνο 17.050 $ το μήνα από
Τόκυο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρατριάθλον κολύμβησης εναντίον E coli Νικητής το Κολοβακτηρίδιο! Ακυρώθηκε το παγκόσμιο κολύμβησης
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error