Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακό δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε ο Γ. Αβραμίδης-Μέγα πρόβλημα με το καλημέρα για τον Τζιτζικώστα

Ελλάδα Κυρίως θέματα Περιφέρειες

Περιφερειακό δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε ο Γ. Αβραμίδης

Δυναμική ομιλία του επικεφαλής της παράταξης ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Γαβριήλ Αβραμίδη στην πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Πιστός στις προεκλογικές του τοποθετήσεις ο περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, Γαβριήλ Αβραμίδης κατέθεσε με σαφήνεια τις προτάσεις του για το εθνικό μας ζήτημα. Πρότεινε τη διενέργεια περιφερειακού δημοψηφίσματος στην κεντρική Μακεδονία για τη συμφωνία των Πρεσπών. Να θυμίσουμε πως προεκλογικά ο κ. Αβραμίδης είχε δεσμευτεί για τη διενέργεια περιφερειακού δημοψηφίσματος, δυνατότητα που υπάρχει στον Κλεισθένη και πρότεινε ανάλογα περιφερειακά δημοψηφίσματα για τη συμφωνία των Πρεσπών να γίνουν επίσης στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης καθώς και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τα δημοψηφίσματα αυτά ως έκφραση της λαϊκής βούλησης έχουν μια τεράστια δύναμη, παρόλο που δεν είναι νομικά δεσμευτικά για την κεντρική κυβέρνηση.
Η δεύτερη πρόταση του κ. Αβραμίδη αναφέρεται στη δυνατότητα συνένωσης των τριών περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας (Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης) σε μια μεγάλη περιφέρεια με το όνομα Μακεδονία. Προανήγγειλε μάλιστα για το θέμα αυτό συνεχείς παρεμβάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο, στους θεσμούς της χώρας και στην ελληνική κοινωνία.
Να σημειωθεί πως οι προτάσεις αυτές προκάλεσαν το ενδιαφέρον αρκετών περιφερειακών συμβούλων. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι ποια θα είναι η στάση του περιφερειάρχη σε αυτές τις προτάσεις που θα έχουν ευρεία υποστήριξη των πολιτών.

Παπαδόπουλος Φάνης