Στα σκαριά νέα Περαίωση παλαιών φορολογικών υποθέσεων

Οικονομία

Μια νέα περαίωση οφειλών είναι στα σκαριά για παρελθούσες φορολογικές υποθέσεις, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης

Μπέσκος Σωτήρης

Νέα περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων παρελθόντων ετών εξετάζει να θέσει σε εφαρμογή το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα να γεφυρώσει το δημοσιονομικό κενό που εντοπίζουν οι επικεφαλής των δανειστών για το 2020.

Με την νέα ρύθμιση που θα έχει τα χαρακτηριστικά φορολογικού ελέγχου παλαιών χρήσεων, θα παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να υποβάλλουν εκπρόθεσμες αρχικές τροποποιήσεις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και λοιπών φόρων για έτη προ του 2019 και να εξοφλήσουν με δόσεις τα ποσά των φόρων και των προσαυξήσεων που θα προκύψουν από τις δηλώσεις αυτές.

Απο το Dikaiologitika

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΠΟΙΚ από το σχέδιο από την περαίωση οφειλών θα εξαιρεθούν μόνο οι περιπτώσεις οφειλών που βεβαιώθηκαν ή θα βεβαιωθούν από το διάστημα από 1η-1-2019 έως τέλη έτους αλλά αφορούν φορολογικές δηλώσεις για τις οποίες οι κανονικές προθεσμίες έχουν παρέλθει

Ο λόγος για μια κίνηση η οποία φέρεται να δέχεται κριτική από τους Θεσμούς. Ωστόσο, θεωρείται ότι (μαζί με τις 120 δόσεις) κλείνει μέτωπα με το παρελθόν. Επίσης, προσφέρει τη “γέφυρα” μετάβασης προς το 2021, οπότε η κυβέρνηση θέλει να θέσει σε εφαρμογή τον στόχο χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων, που θα δώσει υγιώς τον δημοσιονομικό χώρο για την πολιτική μείωσης των φόρων μαζί με την ανάπτυξη των πολιτικών αυξημένων φοροεσόδων αλλά και ταχύτερης ανάπτυξης.

Το εν λόγω μέτρο, που έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, συνοδεύει τις παρεμβάσεις για περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές οι οποίες θα περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο στοχεύει η κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή στα μέσα Οκτωβρίου (όπως ανέφερε προ ημερών υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή). Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει για υψηλότερη εισπραξιμότητα των εσόδων το 2020, αλλά και για ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης περί το 3%.

Δείτε επίσης:
Η ΟΤΔ από το Καπανδρίτι στα Μέγαρα … Πραγματοποιήθηκε με πρωτόγνωρο ενθουσιασμό το Σάββατο, 9/11/2019,
ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ - ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 - ΤΖΑΚ ΠΟΤ στην 1η κατηγορία - 4
Αναρτήθηκαν στο TAXISnet τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020. Το ύψος των τελών παραμένει στα
Νέες τεχνολογίες στις τράπεζες και επιπτώσεις στην απασχόληση Εκδήλωση με θέμα τις νέες τεχνολογίες στις
Ξεκινούν αύριο 8 Νοεμβρίου 2019 οι εκθέσεις Philoxenia – Hotelia που θα πραγματοποιηθούν στο Διεθνές
Εκδήλωση του Δήμου Νάουσας στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia «Νάουσα – Πόλη Οίνου και
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error