Philoxenia- Hotelia 2019

Media Κυρίως θέματα Οικονομία

Ξεκινούν αύριο 8 Νοεμβρίου 2019 οι εκθέσεις Philoxenia – Hotelia που θα πραγματοποιηθούν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 του μηνός .
H έκθεση Philoxenia αναπτύσσεται στα περίπτερα 13, 14 και 15 , ενώ η Hotelia στα περίπτερα 7,8,9,10 και 12 . Οι εκθέτες της Philoxenia ανέρχονται σε 382 και της Hotelia σε 160. Προέρχονται δε, εκτός από την Ελλάδα, από Πολωνία, Βουλγαρία, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν, Φιλιππίνες, Κύπρο, Ουζμπεκιστάν, Μ. Βρετανία, Νεπάλ, Περού, Βοσνία, Τουρκία, Σλοβακία, Σερβία, Αρμενία, Κένυα, Ρωσία, Αλβανία, Τσεχία και Γαλλία, ενώ το σύνολο των εμπορικών επισκεπτών (hosted buyers) και για τις δύο εκθέσεις θα φτάσει τους 142.

Στην φετινή Philoxenia Τιμώμενη Χώρα είναι η Πολωνία, Τιμώμενος Δήμος η Τρίπολη και Τιμώμενη Περιφέρεια η Θεσσαλία. Επίσης, στην φετινή διοργάνωση παρούσες είναι και οι 13 Περιφέρειες της χώρας και πολλοί Δήμοι, αλλά και ένα μεγάλο τμήμα του τουριστικού επιχειρείν. Στους εκθέτες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μαζί με τουριστικές start-ups, ξενοδοχεία, και επιχειρήσεις που απευθύνονται στον κλάδο του τουρισμού από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, αλλά και οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς ΣΕΤΕ, ΠΟΞ, ΞΕΕ, ΗΑΤΤΑ κα.
Στη Philoxenia θα παρουσιαστούν επίσης 35 τουριστικές start-ups μέσω δύο φορέων: του Digital Greece, πρότζεκτ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του πρώτου ελληνικού startup επιταχυντή αποκλειστικά για τον τουρισμό, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος .

Ακόμα , κατά τη διάρκεια της Hotelia οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις νέες παγκόσμιες τάσεις στο χώρο της υγιεινής διατροφής στην θεματική ενότητα της γαστρονομίας στο περίπτερο 9 καθώς και να δοκιμάσουν τις νέες ποικιλίες καφέ αλλά και να παρακολουθήσουν μια γευσιγνωσία καφέ στην θεματική ενότητα του All about Café .
Επίσης , στο πλαίσιο των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων είναι το Διεθνές Συνέδριο της Philoxenia με θέμα «Dark Tourism», που φέτος θα διερευνήσει το ρόλο που παίζει το «σκοτεινό παρελθόν» ενός τόπου-προορισμού στη δημιουργία ελκυστικών αφηγημάτων και στην τουριστική εκμετάλλευση αυτών, κυρίως σε τοπικό επίπεδο , ενώ από την άλλη πλευρά η θεματική ενότητα της Hotelia «A unique VR accommodation experience» θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία εικονικής διαμονής σε ένα ξενοδοχείο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, χαρακτήρισε τις Philoxenia και Hotelia ως τις σημαντικότερες εκθέσεις του τουριστικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη , ενώ καλωσόρισε τις Τιμώμενες Περιοχές της Philoxenia, Πολωνία, Θεσσαλία και Τρίπολη.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, τόνισε πως η Philoxenia είναι ένας κορυφαίος θεσμός, καθώς για περισσότερες από τρεις δεκαετίες υπηρετεί με συνέπεια την τουριστική αγορά, ενώ καθιστά τη Θεσσαλονίκη σημείο αναφοράς, αφού στην «καρδιά» της πόλης χτυπά η «καρδιά» του τουρισμού.
Επίσης, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης χαρακτήρισε εξαιρετική τιμή την επιλογή του δήμου Τρίπολης ως Τιμώμενου Δήμου σε μια έκθεση-θεσμό για τα τουριστικά δρώμενα της χώρας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως χαρακτήρισε τη Philoxenia. Τόνισε μάλιστα πως σε μεγάλο βαθμό το σκεπτικό πίσω από την επιλογή ήταν ο επικείμενος εορτασμός της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και ο ρόλος της Τρίπολης σε αυτή. Τέλος σημείωσε πως προσδοκά περαιτέρω συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo για την προβολή της περιοχής .
Οι δύο εκθέσεις διοργανώνονται από την ΔΕΘ-Helexpo και το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ενώ τελούν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ .
Χορηγοί των εκθέσεων είναι ο Τουριστικός Οργανισμός Ζορπίδη, το Grand Hotel Palace και το Prima Holidays, η Fraport, η Aegean, η Taxi Way, η σειρά προϊόντων Specialistas της ΜΕΒΓΑΛ , η εταιρεία EUROGAT κ.ά.
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι :
Παρασκευή: 11:00-20:00 Μόνο για εμπορικούς επισκέπτες
Σάββατο: 10:00-20:00 Για εμπορικούς επισκέπτες & κοινό
Κυριακή: 10:00-19:00 Για εμπορικούς επισκέπτες & κοινό
Η είσοδος για εμπορικούς επισκέπτες είναι δωρεάν, με την επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας ή με το Δελτίο Εμπορικού Επισκέπτη , ενώ το εισιτήριο για το κοινό είναι 5€ . Τέλος , θα υπάρχει Δωρεάν Parking για τους εκθέτες και τους επισκέπτες .

Τσόχατζη Μαργαρίτα