Για ποιους έρχεται νέα χαλάρωση των capital controls

Κυρίως θέματα Οικονομία

3

Τον Ιούνιο είχε διπλασιαστεί το ποσό που μπορούν να μεταφέρουν Έλληνες καταθέσεις στο εξωτερικό
Ακόμη ένα βήμα στη χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος. Τα στοιχεία της ΤτΕ είναι ενθαρρυντικά με την αυξητική τάση των καταθέσεων συνεχίζεται.

Η νέα χαλάρωση των capital controls θα αφορά κατά βάση επαγγελματίες και επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με το εξωτερικό. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, αυτό μπορεί να γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν θα υπάρχουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για την κίνηση κεφαλαίων και τα υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με την τελευταία απόφαση του Ιουνίου αυξήθηκε το ποσό από 2.300 ευρώ σε 5.000 ευρώ, σε ευρώ ή ξένο νόμισμα, που μπορεί να μεταφέρει ένα φυσικό πρόσωπο στο εξωτερικό, ενώ επιτράπηκε η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό μέχρι του ποσού των 4.000 ευρώ ανά κωδικό πελάτη από 1ης Ιουλίου 2008.

Με τα νέα όρια διευκολύνθηκαν και οι συναλλαγές νομικών προσώπων και επιτηδευματιών προς το εξωτερικό, στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

ΠΗΓΗ www.news.gr

Δείτε επίσης:
Της Νένας Μαλλιάρα Φρένο στην πλήρη άρση των capital controls βάζει ο επικείμενος νέος νόμος
Τι αλλάζει με την ηλεκτρονική τιμολόγηση στην καταχώρηση των απλογραφικών βιβλίων για τους λογιστές Η
Δύο νέες ρυθμίσεις σχεδιάζει εδώ και καιρό το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την ανακούφιση εκατομμυρίων
Ανοίγει την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 η 11η Zootechnia που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό
Ανοίγουν την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 οι εκθέσεις Infacoma & Aquatherm Athens που θα πραγματοποιηθούν
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά
Κοινοποιήστε το άρθρο:
Ρούχα και φορέματα