Έτσι θα απαλλαχτείς από τα σπυράκια στους γλουτούς

Media

Σε κανένα σημείο τα σπυράκια δεν είναι ευπρόσδεκτα, αλλά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα δραστικοί για να το καταλάβουν και να εξαφανιστούν.

Στην πίσω μας πλευρά, δλδ. στην πλάτη και στους γλουτούς, μπορεί να μην τα βλέπουμε αλλά ξέρουμε πως είναι εκεί, πολλές φορές μας ενοχλούν και μας εμποδίζουν στο να φοράμε backless, σορτς και μαγιό αβίαστα.

Για να λύσουμε το πρόβλημα, πρέπει να κατανοήσουμε γιατί δημιουργείται. Οι δερματολόγοι λένε πως τα σπυράκια στους γλουτούς αποτελούν ένα είδος ακμής και σίγουρα ο τρόπος ζωής μας είναι ο πρώτος και καθοριστικός παράγοντας εμφάνισης.

Εάν κάθεστε πολλές ώρες η αιμάτωση είναι περιορισμένη και ιδρώνετε περισσότερο, παράμετρος που παράγει υγρασία, άρα και πολλαπλασιασμό βακτηρίων. Ορμονικές και ψυχολογικές διαταραχές επηρεάζουν επίσης, όπως και η διατροφή αλλά και η ρουτίνα άσκησης που έχουμε ή όχι.

Ποια είναι τα βήματα για καθαρό δέρμα και στην περιοχή των γλουτών;

Πρώτη κίνηση ματ είναι η σωστή απολέπιση. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων δίνει τη δυνατότητα στο δέρμα σας να αναπνέει και να καθαριστεί.

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και το αφρόλουτρο μα και οι κρέμες που χρησιμοποιείται. Φροντίστε να περιέχουν μέσα σαλικυλικό οξύ. Tο σαλικυλικό οξύ (salicylic acid) είναι άριστο κερατολυτικό σε πυκνότητα 3-10% και σε διάφορα έκδοχα (οινόπνευμα 70°, βαζελίνη, κολλώδιο). Xρησιμοποιείται στη θεραπεία υπερκερατωσικών ή λεπιδωδών καταστάσεων, δλδ. καθαρίζει την ακμή των οπίσθιων.

Όπως στο πρόσωπο, έτσι και στο υπόλοιπο σώμα, η ακμή θέλει δραστικά συστατικά και μάλιστα τα ίδια που χρησιμοποιείτε οπουδήποτε αλλού. Μια καλή αντισηπτική λοσιόν για να εξοντώσετε τα βακτήρια ή ένα στικ ενάντια στα σπυράκια θα ωφελήσουν σίγουρα.

Τέλος, φροντίστε να ενυδατώνεστε επαρκώς. Το νερό βοηθάει στα πάντα που αφορούν στο δέρμα.

Δείτε επίσης:
Συγκεκριμένα, οι κριτές στάθηκαν στις πλαστικές επεμβάσεις σε χείλη και πρόσωπο που έχει κάνει,
H Gina Stewart είναι 47 ετών και φυσικά δεν της ταιριάζει να την λέμε γιαγιά,
Η πληθωρική 30χρονη πόζαρε στο φακό του Richard Stow Η Ashley James, η τηλεπερσόνα που...
Η Έλεν Όουεν αναστατώνει τη Μύκονο (pics) To μοντέλο Έλεν Όουεν απολαμβάνει τις διακοπές της
ΑΠΟ http://jenny.gr Η 19χρονη Sommer, είναι Guru της γυμναστικής και έχει εστιάσει όλη της την
Εξόρμηση στη Σαντορίνη για τη Μαντώ Γαστεράτου, η οποία εκμεταλλεύτηκε τις δύο ημέρες ρεπό για
Κοινοποιήστε το άρθρο:
Ρούχα και φορέματα