Ζελέ ντομάτας με λαχανικά και μους φέτας

Μαγειρική Ορεκτικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
1 αγγούρι,
2 πιπεριές πράσινες,
4-5 ελιές,
ελαιόλαδο,
Για το ζελέ ντομάτας,
7-8 ντομάτες αποφλοιωμένες και ξεσποριασμένες,
½ σκελίδα σκόρδο,
½ κρεμμύδι,
5 φύλλα βασιλικού,
λίγη ρίγανη,
30 ml ελαιόλαδο,
20 ml ξίδι,
2 φύλλα ζελατίνης,
αλάτι, πιπέρι.

Για το μους φέτας
200 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. γιαούρτι
30 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Για το ζελέ ντομάτας ρίχνουμε τις ντομάτες στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά.
2.Λιώνουμε τις ζελατίνες σε λίγο καυτό νερό και τις ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας καλά.
3.Ρίχνουμε το μείγμα σε τσέρκια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να παγώσει.
4.Για το μους φέτας χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
5.Κόβουμε ψιλές ροδέλες το αγγούρι σχηματίζοντας ένα κύκλο, στον πάτο του πιάτου. Τοποθετούμε πάνω το ζελέ ντομάτας, το μους φέτας και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη πιπεριά και ελιά. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης