Τραγανή τάρτα με κοτόπουλο

Μαγειρική

Γράφτηκε απο Χριστίνα Φώτη Food Blogger
Αυτή η πεντανόστιμη τάρτα τα έχει όλα. Εύκολη, γρήγορη με μεγάλη διατροφική αξία μιας και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά, κάνοντας την ιδανική επιλογή γεύματος από το πρωί μέχρι το βράδυ. Με τη συνοδεία φρέσκιας σαλάτας έχουμε μια υπέροχη καλοκαιρινή διατροφική 3άδα!

Τραγανή τάρτα με κοτόπουλο

Υλικά για τάρτα διαμέτρου 22 cm

Υλικά βάσης

Catering by diatrofi logo
2/3 κούπας αλεύρι από κινόα
½ κούπα αλεύρι κάνναβης
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. τριμμένα καρύδια
2 κ.σ. γανόδερμα σε σκόνη (μανιτάρι)
1 πρέζα αλάτι θαλασσινό
2-3 κ.σ. κρύο νερό από το ψυγείο
Υλικά γέμισης

½ κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής βρασμένο ( με 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στη μέση, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά) και ξεψαχνισμένο
4 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα σε ψιλό τρίφτη καλά στυμμένα αφού τα αλατίσω και αφήσω για 10’ να βγάλουν τα υγρά τους
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
½ ματσάκι άνηθο
3 ολόκληρα αυγά
200γρ στραγγιστό γιαούρτι (χρησιμοποίησα ένα βιολογικό Γερμανικό γνωστής εταιρίας που έχει την ιδανική υφή και έχει 1,8% λιπαρά ενώ μοιάζει με κρέμα γάλακτος)
1 κούπα τριμμένο λευκό κατσικίσιο τυρί (τύπου φέτα)
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή με ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Καπνιστή πάπρικα
Σε ένα μπόλ βάζω τα υλικά της βάσης και ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά. Απλώνω σε μια ταρτιέρα υψώνοντας και στα τοιχώματα. Ψήνω για περίπου 15 λεπτά στις αντιστάσεις με αέρα στους 160 βαθμούς. Βγάζω και αφήνω να κρυώσει εντελώς.

Σε ένα μπόλ βάζω την ψίχα κοτόπουλου που έχει κρυώσει σχεδόν εντελώς και προσθέτω το κρεμμύδι τα κολοκυθάκια, καλά στυμμένα να μην έχουν καθόλου υγρά, τη μουστάρδα τον άνηθο και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύω καλά. Τοπιθετώ τη γέμιση στη βάση της τάρτας που έχει κρυώσει εντελώς. Σε ένα μπόλ χτυπάω τα αυγά με το γιαούρτι και αλάτι και πιπέρι και περιχύνω την τάρτα. Προσθέτω την τριμμένη φέτα από πάνω και ψήνω για 20-25’ στους 160 βαθμούς να πάρει χρώμα. Αφήνω να κρυώσει 10’ και σερβίρω.

Δείτε επίσης:
Η ιστορία του Φραπέ Γλυκός, σκέτος, μέτριος, με γάλα ή χωρίς, με πάγο ή παγωτό
Τούρτα Φράουλας , αφράτη και δροσερή ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο παντεσπάνι 3 ορόφων 1 κουτί κρέμα
Εύκολη καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα σε μπολ από καρπούζι. Δροσερή και εντυπωσιακή, τέλεια για πάρτυ και τραπέζι.
Θέλετε να μάθετε από πού μας έρχεται ο βασιλικός πολτός; Εμείς οι καταναλωτές, ανεξάρτητα από
Το πιο εύκολο παγωτό βανίλια που έχετε φτιάξει και το πιο απολαυστικό που έχετε δοκιμάσει!
Για τηγάνι Υλικά για 30 τεμάχια: 200 γρ. αμυγδαλόψιχα 200 γρ. ζάχαρη 100 γρ. νερό
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error