Τούρτα Φράουλας , αφράτη και δροσερή

Ελλάδα Μαγειρική

Τούρτα Φράουλας , αφράτη και δροσερή

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο παντεσπάνι 3 ορόφων
1 κουτί κρέμα φυτική ΓΙΩΤΗΣ
300 γρ άχνη ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού κρύο γάλα
2 κ.σ. κονιάκ
1 κουτάκι 200 γρ. σιρόπι φράουλας ΓΙΩΤΗΣ
Χυμό από 1 ολόκληρο λεμόνι
1 κιλό φράουλες
500 γρ. ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
10 καρφιά γαρίφαλο
1 βανίλια
1 μεγάλο ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρμελάδα φράουλας . Σε μια κατσαρόλα πλένουμε καλά και κόβουμε τις φράουλες στη μέση . Στη συνέχεια , ρίχνουμε
τη ζάχαρη , τη βανίλια , τα γαρίφαλα , τα 2 ξυλάκια κανέλας και 1 μεγάλο ποτήρι νερό . Έπειτα , τα βράζουμε έως ότου δέσει και γίνει μαρμελάδα . Αφού κρυώσει το μείγμα , το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για λίγες ώρες , αφού προηγουμένως έχουμε πετάξει τα γαρίφαλα και τα ξυλάκια κανέλας.
Στη συνέχεια , ανοίγουμε το κουτί με τη φυτική κρέμα . Τη ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε , έως ότου η κρέμα γίνει αφράτη .
Έπειτα, παίρνουμε μια μεγάλη πιατέλα και βάζουμε τη μία στρώση από το παντεσπάνι. Περιχύνουμε το παντεσπάνι με γάλα και κονιάκ και στη συνέχεια, βάζουμε πάνω μια στρώση σιρόπι φράουλας , μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει το χυμό ενός λεμονιού. Κατόπιν, βάζουμε μια στρώση κρέμας σαντιγί και πάνω από τη σαντιγί περιχύνουμε τη μαρμελάδα φράουλας . Εφαρμόζουμε το ίδιο και στα άλλα δύο επίπεδα από το παντεσπάνι.
Στη συνέχεια , αλείφουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα . Στην οροφή της τούρτας περιχύνουμε αρκετή μαρμελάδα , ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια . Μετά , τη σκεπάζουμε με ένα καπάκι τούρτας και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει .

Μαργαρίτα Τσόχατζη

Δείτε επίσης:
Έρχονται… οι " Θεοί του Ολύμπου " Με στόχο το ταξίδι σε μια "θεϊκή εμπειρία"
Μουσική βραδιά στο τόξο της πύλης της ΧΑΝΘ Μουσική βραδιά για την Πανσέληνο του Ιουλίου
Κέικ με πορτοκάλι και κράνμπερι ΥΛΙΚΑ 700 γρ. Φαρίν απ 1+1/4 κούπες τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
Το πιο εύκολο παγωτό βανίλια που έχετε φτιάξει και το πιο απολαυστικό που έχετε δοκιμάσει!
Για τηγάνι Υλικά για 30 τεμάχια: 200 γρ. αμυγδαλόψιχα 200 γρ. ζάχαρη 100 γρ. νερό
Συστατικά 180 γρ. µαύρη σοκολάτα περιεκτικότητας 58-60% κακάο, ψιλοκοµµένη, 150 γρ. (2/3 φλ.) κρέµα γάλακτος,
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα