Τούρτα Φράουλας , αφράτη και δροσερή

Ελλάδα Μαγειρική

Τούρτα Φράουλας , αφράτη και δροσερή

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο παντεσπάνι 3 ορόφων
1 κουτί κρέμα φυτική ΓΙΩΤΗΣ
300 γρ άχνη ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού κρύο γάλα
2 κ.σ. κονιάκ
1 κουτάκι 200 γρ. σιρόπι φράουλας ΓΙΩΤΗΣ
Χυμό από 1 ολόκληρο λεμόνι
1 κιλό φράουλες
500 γρ. ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
10 καρφιά γαρίφαλο
1 βανίλια
1 μεγάλο ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρμελάδα φράουλας . Σε μια κατσαρόλα πλένουμε καλά και κόβουμε τις φράουλες στη μέση . Στη συνέχεια , ρίχνουμε
τη ζάχαρη , τη βανίλια , τα γαρίφαλα , τα 2 ξυλάκια κανέλας και 1 μεγάλο ποτήρι νερό . Έπειτα , τα βράζουμε έως ότου δέσει και γίνει μαρμελάδα . Αφού κρυώσει το μείγμα , το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για λίγες ώρες , αφού προηγουμένως έχουμε πετάξει τα γαρίφαλα και τα ξυλάκια κανέλας.
Στη συνέχεια , ανοίγουμε το κουτί με τη φυτική κρέμα . Τη ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε , έως ότου η κρέμα γίνει αφράτη .
Έπειτα, παίρνουμε μια μεγάλη πιατέλα και βάζουμε τη μία στρώση από το παντεσπάνι. Περιχύνουμε το παντεσπάνι με γάλα και κονιάκ και στη συνέχεια, βάζουμε πάνω μια στρώση σιρόπι φράουλας , μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει το χυμό ενός λεμονιού. Κατόπιν, βάζουμε μια στρώση κρέμας σαντιγί και πάνω από τη σαντιγί περιχύνουμε τη μαρμελάδα φράουλας . Εφαρμόζουμε το ίδιο και στα άλλα δύο επίπεδα από το παντεσπάνι.
Στη συνέχεια , αλείφουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα . Στην οροφή της τούρτας περιχύνουμε αρκετή μαρμελάδα , ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια . Μετά , τη σκεπάζουμε με ένα καπάκι τούρτας και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει .

Μαργαρίτα Τσόχατζη