ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Μαγειρική

Υλικά:

½ φλιτζάνι βούτυρο
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
2 αβγά
1 φλιτζάνι μπύρα
άρωμα βανίλιας
1½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
βούτυρο για το τηγάνισμα
μέλι
καρύδια
κανέλα
Εκτέλεση:

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Το χτυπάμε με το μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά, τη μπύρα, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέτριες σε μέγεθος τηγανίτες, φροντίζοντας να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις στοιβάζουμε σε σωρό.

Τελειώνοντας τις περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.

Σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε επίσης:
Συστατικά 180 γρ. µαύρη σοκολάτα περιεκτικότητας 58-60% κακάο, ψιλοκοµµένη, 150 γρ. (2/3 φλ.) κρέµα γάλακτος,
Υλικά: 1 φλ. μαυρομάτικα 1 φλ. φασόλια άσπρα μέτρια 2 φλ. έγχρωμοι γίγαντες Καστοριάς ή
Πασχαλινό Τσουρέκι ΥΛΙΚΑ 2 κιλά αλεύρι ολικής αλέσεως 3 φακελάκια ξερή μαγιά 6 αυγά 2
Νηστεία κανείς ; Αν είναι κάτι που θυμάμαι έντονα από τα αγαπημένα (όταν ενηλικιωθείς τα
PASTER EVOLUTION: Εβδομάδα Διατροφής & Διαιτολογίας Ο Τομέας Διατροφής & Διαιτολογίας του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ στο
Από Δευτέρα Δίαιτα! Αυτό λοιπόν το είναι μια ιστορία τόσο παλιά στη ζωή μου που
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα