Τι ξέρετε για τον βασιλικό πολτό;

Μαγειρική

Θέλετε να μάθετε από πού μας έρχεται ο βασιλικός πολτός;

Εμείς οι καταναλωτές, ανεξάρτητα από την χώρα που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε, θέλουμε να ξέρουμε που παράγονται τα τρόφιμα μας, όπως δείχνουν πολλές έρευνες. Και όχι μόνο αυτό… η συντριπτική πλειοψηφία προτιμά τα τρόφιμα της χώρας του και μάλιστα αυτά της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Όμως δεν μπορούμε πάντα να το γνωρίζουμε αυτό, αφού η αναγραφή της χώρας προέλευσης δεν είναι υποχρεωτική για όλα τα τρόφιμα. Ούτε για τον βασιλικό πολτό βεβαίως που δεν είναι τρόφιμο ευρείας κατανάλωσης, παρά τις πολλές ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας.

Αυτό τον καιρό, συζητείται το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αν θα πρέπει δηλαδή να αναφέρεται η χώρα προέλευσής του. Οι μελισσοκόμοι απάντησαν καταφατικά, αλλά χρειάζεται και η γνώμη των καταναλωτών.

Αν θέλετε λοιπόν να γνωρίζετε αν ο βασιλικός πολτός προέρχεται από την Ελλάδα ή από άλλη και ποια ακριβώς χώρα, απαντήστε στο ερωτηματολόγιο. Θα σας πάρει μόλις ένα λεπτό. Και όσοι μπορείτε, προτείνετε στους συγγενείς και φίλους να κάνουν το ίδιο.

Άλλωστε, ίσως αυτό να είναι ένα βήμα για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης και σε άλλα προϊόντα τα οποία καταναλώνουμε καθημερινά.
Είναι η τροφή των μελισσών που τις κάνει βασίλισσες, στις οποίες εξασφαλίζει γρήγορη ανάπτυξη, μεγαλύτερο βάρος, μεγάλη παραγωγή αυγών και 2-4 χρόνια ζωής, ενώ οι μέλισσες- εργάτριες αναπτύσσονται αργότερα, έχουν μικρότερο βάρος, δεν γεννούν αυγά και ζουν μόνο 35-40 ημέρες

Υπήρχε στην αμβροσία των αρχαίων θεών που τους έκανε αθάνατους!

Είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και διάφορες άλλες χημικές ουσίες με ευνοϊκή επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό

Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, καταπολεμά τους παθογόνους μικροοργανισμούς, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος , φαίνεται ότι μπορεί να είναι ωφέλιμος στους διαβητικούς… γενικά, οι διάφορες ιατρικές έρευνες δείχνουν επίδραση σε όλο τον οργανισμό και σε πολλές ασθένειες

ΠΗΓΗ ekpizo