Στήθος πάπιας

Κυρίως πιάτα Μαγειρική

Στήθος πάπιας
ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ, ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Υλικά για 2 άτομα
2 στήθη πάπιας
2 μεγάλα παντζάρια κομμένα στα οκτώ κομμάτια
16 κουμ κουάτ
1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
Φλούδα ενός πορτοκαλιού
100 ml. stock πουλερικών

Εκτέλεση
1.Ξεραίνουμε την φλούδα του πορτοκαλιού στους 50οC για 5-6 ώρες και την τρίβουμε στο μπλέντερ την μισή, για να γίνει σκόνη. (Φυλάμε το υπόλοιπο για να ντεκοράρουμε).
2.Χαράζουμε τα στήθη της πάπιας και τα σοτάρουμε σε στεγνό τηγάνι πρώτα από την πλευρά του δέρματος.
3.Πετάμε το 80% του λίπους και στο υπόλοιπο σοτάρουμε τα παντζάρια με την μαύρη ζάχαρη.
4.Αφού γκλασάρουν προσθέτουμε το stock και το δίνουμε να πάρει μια βράση.
5.Προσθέτουμε τα κουμ κουάτ και τα αφήνουμε να γκλασάρουν όλα μαζί.
6.Κόβουμε την πάπια σε λεπτές φέτες με την βοήθεια ενός κουπάτ, σχηματίζουμε έναν δακτύλιο, όπου μέσα σε αυτόν τοποθετούμε τα παντζάρια.
7.Στήνουμε και τα υπόλοιπα όπως στην φωτογραφία και ντεκοράρουμε με ξερά φύλλα παντζαριού.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης