Σούσι Γαύρος , με χόρτα και μέλι

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα:
100γρ. γαύρος φιλέτο,
1γρ. πιπέρι,
10γρ. κόλιανδρος,
1 γρ. ξίδι,
1 γρ. πιπέρι ροζ,
1 γρ. αλάτι,
2γρ. αλάτι χονδρό,
30ml. ελαιόλαδο,
1ml. μέλι,
3ml. λεμόνι χυμός,
70γρ. χόρτα άγρια,
5γρ. κρεμμύδια ξερά,
1γρ. σκόρδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μαρινάρουμε τον γαύρο για μια μέρα με αλάτι χοντρό ώστε να ψηθεί καλά.
2. Την δεύτερη μέρα, αφαιρούμε το αλάτι από το γαύρο και τον μαρινάρουμε με κόλιανδρο, πιπέρι, ξίδι και αφήνουμε να μαριναριστεί μία μέρα ακόμα.
3. Φτιάχνουμε μια Βινεγκρέτ με ελαιόλαδο, μέλι και λεμόνι.
4. Βράζουμε τα χόρτα και αφού τα σουρώσουμε τους ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι.
5. Τοποθετούμε δύο φιλέτα γαύρου στο κάτω μέρος, τα χόρτα ενδιάμεσα και άλλα δύο φιλέτα από πάνω.
6. Περιχύνουμε το γαύρο με τη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι ροζ.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης