Σούπα ελαιόλαδου Τροιζηνίας με γαρίδες

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα,
500 ml. ζωμό ψαριού,
300 ml. ελαιόλαδο Τροιζηνίας,
Χυμό λεμονιού,
2 φύλλα ζελατίνης,
8 γαρίδες μεσαίες βρασμένες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε νερό.
2. Βράζουμε το ζωμό ψαριού και ρίχνουμε τις ζελατίνες.
3. Χτυπάμε το ζωμό σ’ ένα μπλέντερ σε δυνατή ταχύτητα.
4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο Τροιζηνίας σιγά σιγά.
5. Όταν αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε ρίχνουμε το λεμόνι, αλάτι- πιπέρι.
6. Σερβίρουμε με τις γαρίδες.
7. Για να σερβίρουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και ότι αρωματικό θέλουμε.

Οι ελαιοπαραγωγοί της Τροιζηνίας υπέβαλαν αίτηση για την κατοχύρωση από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Τροιζηνίας ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης και έγινε αποδεκτή χωρίς ενστάσεις.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης