Σουφλεδάκια με κατίκι Δομοκού

Μαγειρική Ορεκτικά

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
3 κούπες αλεύρι,
250 γρ. κατίκι Δομοκού,
500 γρ. τυρί φέτα,
5 αβγά,
1 κουτ. γλυκού αλάτι,
1 κούπα ελαιόλαδο,
1 κούπα νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από τη φέτα. Δηλαδή, το αλεύρι, τα αβγά, το κατίκι Δομοκού, αλάτι, ελαιόλαδο και νερό.
2.Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να γίνει ένα αραιό μείγμα.
3.Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4.Παίρνουμε μια φόρμα για μικρά ή μεγάλα σουφλεδάκια και αλείφουμε τις θήκες του με λάδι.
5.Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180oC για μία ώρα περίπου, χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου.
6.Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
7.Σερβίρουμε τα τυρένια σουφλεδάκια μόνα τους ως ορεκτικά.

Tip: Μπορούμε αν θέλουμε να τα σερβίρουμε ως συνοδευτικό σε κύριο πιάτο κρέατος

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης