info@politispress.gr
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
200 γρ. κομμένα φύλλα ανάμεικτης σαλάτας,
(ρόκα, σπανάκι, γαλλική και μαρούλι),
60 γρ. τριμμένη φέτα,
2 αποξηραμένα σύκα κομμένα στα τέσσερα,
Λίγα καρύδια.
Για τη βινεγκρέτ
2 αποξηραμένα σύκα
3 κουτ. ζεστό νερό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 κουτ. γλυκού μέλι
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Μουλιάζουμε για λίγα λεπτά τα σύκα στο ζεστό νερό.
2.Τοποθετούμε τα σύκα με το νερό στο μπλέντερ και τα χτυπάμε με τα υπόλοιπα υλικά της βινεγκρέτ.
3.Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ τα καλά φύλλα της σαλάτας.
4.Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τα φύλλα της σαλάτας, τα καρύδια και τα σύκα κομμένα στα τέσσερα.
5.Ρίχνουμε πάνω την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε.
Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης