Σαλάτα σε τραγανό φύλλο πίτας με ντρέσινγκ μαγιονέζας και κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα

1 φύλλο τορτίγιας,
200 γρ. φύλλα ανάμεικτης σαλάτας,
(ραντίτσιο, iceberg, ρόκα, φύλλα πράσινης και γαλλικής σαλάτας),
1 μικρή ντομάτα,
100 γρ. κοτόπουλο ψημένο,
και κομμένο σε λωρίδες,
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Για το ντρέσινγκ

2 κουτ. σούπας μαγιονέζας
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας κέτσαπ
10 ml κονιάκ
20 ml νερό
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Δίνουμε στη τορτίγια το σχήμα της κούπας, βυθίζοντάς την με μα κουτάλα μέσα σε καυτό λάδι για 2-3 λε-πτά.
2.Ψήνουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε λωρίδες.
3.Ανακατεύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε με αυτό τα κομμένα φύλλα της σαλάτας.
4.Τοποθετούμε το φύλλο της τορτίγιας λοξά στο πιάτο και βάζομε μέσα τη σαλάτα.
5.Προσθέτουμε πάνω τις λωρίδες κοτόπουλου και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης