Πατάτες με ροκφόρ

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα:
2 μεσαίες πατάτες
50 γρ. τυρί ροκφόρ
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 γρ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Ροζ πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε κρύο, αλατισμένο νερό. Κατόπιν τις κρυώνουμε και τις ξεφλουδίζουμε.

2.Τις κόβουμε σε καρέ και τις σοτάρουμε σε βούτυρο που έχουμε κάψει.

3.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε κρέμα γάλακτος.

4.Δίνουμε μια βράση και ρίχνουμε το ροκφόρ.

5.Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το τυρί.

6. Ρίχνουμε από πάνω ροζ πιπέρι σπασμένο στο γουδί και σερβίρουμε.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης