Ντουέτο από φρέσκο σολωμό και γλώσσα

Μαγειρική Ορεκτικά

Ντουέτο από φρέσκο σολωμό και γλώσσα
ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΑΡΟΥΛΙ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΑΤΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΡ ΜΠΛΑΝ ΜΕ ΠΕΡΛΕΣ ΜΠΡΙΚ

Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. σολωμός φρέσκος φιλέτο
300 γρ. γλώσσα
1 γαλλικό μαρούλι
Αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό κομμένο σε κύβους
100 ml. κρασί λευκό
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Λίγο ζωμό ψαριού
Λίγο χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ζεστό νερό βουτάμε για μερικά δευτερόλεπτα το μαρούλι και αμέσως σε παγωμένο νερό.
2. Φιλετάρουμε τα ψάρια και τα κόβουμε τα φιλέτα σε μπαστουνάκια λεπτά.
3. Απλώνουμε σε μεμβράνη τα φύλλα μαρουλιού και τοποθετούμε τα φιλέτα μας εναλλάξ σε δύο στρώσεις, τυλίγουμε με τα φύλλα μας και σφίγγουμε την μεμβράνη καλά για να του δώσουμε ένα κυλινδρικό σχήμα. Τα βάζουμε στον ατμό για 20 λεπτά.
4. Για την σάλτσα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο βούτυρο και αφού ροδίσουν τα σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να κατέβει στο ένα τρίτο από τα υγρά του. Το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό μπολ.
5. Προσθέτουμε τον ζωμό του ψαριού και τοποθετούμε το μεταλλικό μπολ σε ένα μπεν μαρί και ρίχνουμε σιγά-σιγά το βούτυρο χτυπώντας σταθερά.
6. Στο τέλος περιχύνουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Στήνουμε το πιάτο.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης