Ντολμαδάκια με θαλασσινά

Μαγειρική Ορεκτικά

Υλικά για 4 άτομα
αμπελόφυλλα,
1 κιλό ρύζι,
200γρ. γαρίδες καθαρισμένες,
100γρ. χταπόδι,
½ ματσάκι άνηθο,
λίγο φρέσκο δυόσμο,
1 κρεμμύδι ξερό,
2 φέτες ντομάτες,
λίγο λευκό κρασί,
ζωμό ψαριού,
ελαιόλαδο.

Εκτέλεση
1.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο.
2.Ρίχνουμε το ρύζι, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα θαλασσινά όλα ψιλοκομμένα. Προσοχή έχουμε από πριν βράσει τα θαλασσινά.
3.Προσθέτουμε επίσης, τα μυρωδικά, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και το ζωμό του ψαριού.
4.Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει σε χαμηλωμένη θερμοκρασία.
5.Κρυώνουμε το μείγμα και τυλίγουμε σε αμπελόφυλλα, τοποθετώντας περίπου μια κουταλιά σε κάθε φύλλο. Ακολουθούμε, κοινώς, την κλασική συνταγή για τα ντολμαδάκια.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης