Μους μαντολάτο

Επιδόρπια Μαγειρική

Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. κρέμα γάλακτος,
500 γρ. γιαούρτι 10% λιπαρά,
200 γρ. ζάχαρη άχνη,
2 φύλλα ζελατίνης,
άρωμα αμύγδαλο (κατά βούληση).

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί.
2. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και ενσωματώνουμε σιγά σιγά τη σαντιγί.
3. Λιώνουμε σε λίγο καυτό νερό τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το άρωμα.
4. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε στα ποτήρια. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
5. Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλα και παγωτό βανίλια αν θέλουμε.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης