Μιλφέιγ με μελιτζάνα

Ελλάδα Μαγειρική

Μιλφέιγ με μελιτζάνα

ΥΛΙΚΑ
Φύλλα Βηρυτού
Προσούτο Ευρυτανίας
Μελιτζάνες
Τυρί Σαν Μιχάλη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
10 μελιτζάνες
100γρ. μαϊντανός
50γρ. μαγιονέζα
20γρ. λάδι
20γρ. ξύδι
50γρ. τριμμένη φέτα
Αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΒΗΡΥΤΟΥ
1 Πακέτο φύλλα
200γρ. λιωμένο βούτυρο
Ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Βάζουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο για 1 ώρα και μετά τις κόβουμε μικρά κομμάτια με το μαχαίρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και την τριμμένη φέτα και τέλος το αλάτι και το πιπέρι, το λάδι, το ξύδι και τη μαγιονέζα.
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΒΗΡΥΤΟΥ
Απλώνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170οC για 15 λεπτά βάζοντας από πάνω ένα βάρος για να μην φουσκώσουν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΙΑΤΟΥ
Βάζουμε στη βάση ένα φύλλο, μους μελιτζάνας, και προσούτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τέλος ένα φύλλο από πάνω. Πασπαλίζουμε τριμμένο τυρί Σαν Μιχάλη και λίγο μαϊντανό.

Κυριακίδης Ευάγγελος

Δείτε επίσης:
Αρνάκι φρικασέ με λαχανικά ΥΛΙΚΑ 1 κιλό αρνί 250γρ. πατάτες baby 250γρ. κρεμμυδάκι για στιφάδο
Rib eye με πουρέ μήλο λάιμ και πατάτες baby ΥΛΙΚΑ 250γρ. Rib eye Πράσινα μήλα
Ταλιατέλες με ραγού μοσχάρι ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μοσχάρια ελιά, περασμένο μια φορά από την μηχανή
Το κουλούρι ΥΛΙΚΑ 1 Κουλούρι ολικής Ντοματίνια Μαγιονέζα Ρεπανάκια Φύτρες Ρεπανάκι Φέτα Νούμπουλο ΓΙΑ ΤΗΝ
Χόρτα με ποσέ αβγό ΥΛΙΚΑ 700γρ. αντίδια 1 αβγό 100γρ. τριμμένη γραβιέρα με μπούκοβο ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από Δευτέρα Δίαιτα! Αυτό λοιπόν το είναι μια ιστορία τόσο παλιά στη ζωή μου που
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα