Μιλφέιγ με μελιτζάνα

ΥΛΙΚΑ
Φύλλα Βηρυτού
Προσούτο Ευρυτανίας
Μελιτζάνες
Τυρί Σαν Μιχάλη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
10 μελιτζάνες
100γρ. μαϊντανός
50γρ. μαγιονέζα
20γρ. λάδι
20γρ. ξύδι
50γρ. τριμμένη φέτα
Αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΒΗΡΥΤΟΥ
1 Πακέτο φύλλα
200γρ. λιωμένο βούτυρο
Ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Βάζουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο για 1 ώρα και μετά τις κόβουμε μικρά κομμάτια με το μαχαίρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και την τριμμένη φέτα και τέλος το αλάτι και το πιπέρι, το λάδι, το ξύδι και τη μαγιονέζα.

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΒΗΡΥΤΟΥ
Απλώνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170οC για 15 λεπτά βάζοντας από πάνω ένα βάρος για να μην φουσκώσουν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΙΑΤΟΥ
Βάζουμε στη βάση ένα φύλλο, μους μελιτζάνας, και προσούτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τέλος ένα φύλλο από πάνω. Πασπαλίζουμε τριμμένο τυρί Σαν Μιχάλη και λίγο μαϊντανό.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης