Μελιτζάνες γεμιστές με τυριά και βασιλικό

Μαγειρική

Υλικά
4 μέτριες μελιτζάνες
ελαιόλαδο
αλάτι, κατά βούληση
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
100 γρ. κατίκι
4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
3 αβγά
1 πιπεριά πορτοκαλί, τεμαχισμένη
1 πιπεριά κίτρινη, τεμαχισμένη
πιπέρι, κατά βούληση
2 κ.γ. φρέσκος βασιλικός
κρεμμύδι φρέσκο, σε ροδέλες, για γαρνίρισμα
πιπεριές, σε φέτες, για γαρνίρισμα

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220oC.

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε 2 κομμάτια την καθεμιά.

Βάζουμε τα κομμάτια μελιτζάνας σε ένα ταψί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 220Ο C για 10 λεπτά.

Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200ο C.

Με ένα κουταλάκι σκάβουμε το εσωτερικό των μελιτζανών και αφαιρούμε την ψίχα τους.

Βάζουμε στο μούλτι τα τυριά, την ψίχα από τις μελιτζάνες, τα αβγά, τις πιπεριές, λίγο αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα στις μελιτζάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 12-15 λεπτά.

Μοιράζουμε τις μελιτζάνες στα πιάτα, πασπαλίζουμε με βασιλικό, γαρνίρουμε με ροδέλες φρέσκου κρεμμυδιού και φρέσκες πιπεριές και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης:
Ο βασιλικός πολτός είναι ένα γαλακτώδες λευκό έκκριμα που παράγεται από τους αδένες των εργατριών
Το πιο εύκολο παγωτό βανίλια που έχετε φτιάξει και το πιο απολαυστικό που έχετε δοκιμάσει!
Για τηγάνι Υλικά για 30 τεμάχια: 200 γρ. αμυγδαλόψιχα 200 γρ. ζάχαρη 100 γρ. νερό
Συστατικά 180 γρ. µαύρη σοκολάτα περιεκτικότητας 58-60% κακάο, ψιλοκοµµένη, 150 γρ. (2/3 φλ.) κρέµα γάλακτος,
Υλικά: 1 φλ. μαυρομάτικα 1 φλ. φασόλια άσπρα μέτρια 2 φλ. έγχρωμοι γίγαντες Καστοριάς ή
Υλικά: ½ φλιτζάνι βούτυρο ¾ φλιτζάνι ζάχαρη 2 αβγά 1 φλιτζάνι μπύρα άρωμα βανίλιας 1½
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα