Λουκουμάδες με δύο υλικά

Μαγειρική

Υλικά
Φαρίνα 350 γρ κοσκινισμένο
Πορτοκαλάδα αναψυκτικό 350 ml με ανθρακικό
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αναψυκτικό πορτοκαλάδας. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν μέτριο χυλό (ούτε πολύ σφικτό ούτε και τελείως νερουλό). Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι χυλό, με ένα κουταλάκι γλυκού ή κουτάλι σούπας (ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να έχουν οι λουκουμάδες) κι αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να αποβάλουν το περιττό λάδι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Είναι έτοιμοι να τους απολαύσουμε με μέλι,κανέλα, σουσάμι καβουρδισμένο, πραλίνα φουντουκιού κλπ.

Δείτε επίσης:
PASTER EVOLUTION: Εβδομάδα Διατροφής & Διαιτολογίας Ο Τομέας Διατροφής & Διαιτολογίας του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ στο
Από Δευτέρα Δίαιτα! Αυτό λοιπόν το είναι μια ιστορία τόσο παλιά στη ζωή μου που
Μπουγάτσα ΥΛΙΚΑ Φύλλο κανταΐφι Παγωτό κανέλα Σιρόπι ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ 1 Lt γάλα 300γρ.
Αρνάκι φρικασέ με λαχανικά ΥΛΙΚΑ 1 κιλό αρνί 250γρ. πατάτες baby 250γρ. κρεμμυδάκι για στιφάδο
Ταλιατέλες με ραγού μοσχάρι ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μοσχάρια ελιά, περασμένο μια φορά από την μηχανή
Μιλφέιγ με μελιτζάνα ΥΛΙΚΑ Φύλλα Βηρυτού Προσούτο Ευρυτανίας Μελιτζάνες Τυρί Σαν Μιχάλη ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
Κοινοποιήστε το άρθρο:
Ρούχα και φορέματα