Λουκουμάδες με δύο υλικά

Μαγειρική

Υλικά
Φαρίνα 350 γρ κοσκινισμένο
Πορτοκαλάδα αναψυκτικό 350 ml με ανθρακικό
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αναψυκτικό πορτοκαλάδας. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν μέτριο χυλό (ούτε πολύ σφικτό ούτε και τελείως νερουλό). Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι χυλό, με ένα κουταλάκι γλυκού ή κουτάλι σούπας (ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να έχουν οι λουκουμάδες) κι αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να αποβάλουν το περιττό λάδι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Είναι έτοιμοι να τους απολαύσουμε με μέλι,κανέλα, σουσάμι καβουρδισμένο, πραλίνα φουντουκιού κλπ.

Δείτε επίσης:
Για τηγάνι Υλικά για 30 τεμάχια: 200 γρ. αμυγδαλόψιχα 200 γρ. ζάχαρη 100 γρ. νερό
Συστατικά 180 γρ. µαύρη σοκολάτα περιεκτικότητας 58-60% κακάο, ψιλοκοµµένη, 150 γρ. (2/3 φλ.) κρέµα γάλακτος,
Υλικά: 1 φλ. μαυρομάτικα 1 φλ. φασόλια άσπρα μέτρια 2 φλ. έγχρωμοι γίγαντες Καστοριάς ή
Υλικά: ½ φλιτζάνι βούτυρο ¾ φλιτζάνι ζάχαρη 2 αβγά 1 φλιτζάνι μπύρα άρωμα βανίλιας 1½
Από Δευτέρα Δίαιτα! Αυτό λοιπόν το είναι μια ιστορία τόσο παλιά στη ζωή μου που
Πασχαλινό Τσουρέκι ΥΛΙΚΑ 2 κιλά αλεύρι ολικής αλέσεως 3 φακελάκια ξερή μαγιά 6 αυγά 2
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα