Lemon cake

Μαγειρική

Ένα ξεχωριστό κέικ

Συστατικά
Για το cake

230γρ. βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά βανίλια
4 αβγά
½ ποτήρι ξύσμα λεμονιού
½ ποτήρι χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια baking powder
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι αλάτι
2 ½ ποτήρια αλεύρι
½ ποτήρι γάλα
Για την κρέμα
250γρ. μασκαρπόνε
250γρ. τυρί κρέμα
200γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
Για τη βουτυρόκρεμα
200γρ. βούτυρο
200γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια βανίλια
Λίγη κρέμα γάλακτος
Βρώσιμο κίτρινο χρώμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165°C. Ξεκινάτε φτιάχνοντας το κέικ. Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Χτυπάτε για 3 – 4 λεπτά. Ακολούθως προσθέτετε τα αβγά και χτυπάτε για 1 – 2 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού σιγά – σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτετε το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Χτυπάτε για μισό λεπτό. Τέλος, βάζετε το γάλα και το αλεύρι. Βάζετε το μίγμα σε στεφάνι των 20 εκατοστών και ψήνετε για 75 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει και μοιράζετε το κέικ στα τρία. Συνεχίζετε με την κρέμα.

Βήμα 2
Βάζετε στο μίξερ το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να σφίξουν. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε με σπάτουλα. Μοιράζετε την κρέμα ανάμεσα στα παντεσπάνια (μισή ποσότητα μεταξύ πρώτου και δεύτερου και η υπόλοιπη μεταξύ δεύτερου και τρίτου). Κρυώνετε την τούρτα για περίπου 3 ώρες.

Βήμα 3
Ετοιμάζετε τη βουτυρόκρεμα. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Όταν χτυπηθούν καλά προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το κίτρινο χρώμα. Χτυπάτε για ακόμη 1 λεπτό. Βγάζετε την τούρτα από το ψυγείο και ξεκινάτε με μια σπάτουλα να καλύψετε όλο το γλυκό με τη βουτυρόκρεμα. Στο τέλος βάζετε λίγες φέτες φρέσκου λεμονιού.

Δείτε επίσης:
ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα: 100 γρ. λάχανο 100 γρ. μαρούλι σγουρό ½ ντομάτα ½
Σαλάτα με κοτόπουλο, μπέικον και σάλτσα μαγιονέζας ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα: 50 γρ. μαρούλι 3
Ανάκληση σνακ με καλαμπόκι και φιστίκια Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για
Η ιστορία του Φραπέ Γλυκός, σκέτος, μέτριος, με γάλα ή χωρίς, με πάγο ή παγωτό
Γράφτηκε απο Χριστίνα Φώτη Food Blogger Αυτή η πεντανόστιμη τάρτα τα έχει όλα. Εύκολη, γρήγορη
Τούρτα Φράουλας , αφράτη και δροσερή ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο παντεσπάνι 3 ορόφων 1 κουτί κρέμα
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error