Κρεμ μπρουλέ με σοκολάτα και μπανάνα

Μαγειρική

Η γαλλική σπεσιαλιτέ σε μια ξεχωριστή εκδοχή με μπανάνα και σοκολάτα.

Υλικά
Για την κρέμα
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
250ml γάλα πλήρες
250ml κρόκοι αβγού (10-11 κρόκοι)
225ml ζάχαρη κρυσταλλική
½ κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
Για τη σάλτσα
160 γρ. σοκολάτα 60%
250ml κρέμα γάλακτος
30γρ. μέλι
100γρ. πουρέ μπανάνας, ή 2 ώριμες μπανάνες
παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Για την κρέμα: Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τους κρόκους. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα περνάτε από σινουά. Βάζετε το μίγμα σε βαθιά πιάτα, ή μπολάκια και κλείνετε καλά με μεμβράνη.

Τοποθετείτε τα πιάτα στο φούρνο με τον ατμό, στους 90°C, και μαγειρεύετε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσουν.

Για τη σάλτσα σοκολάτα-μπανάνα: Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και μόλις πάρει μια βράση το βγάζετε από τη φωτιά.

Ρίχνετε σιγά-σιγά το ζεστό μίγμα πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βάζετε τις μπανάνες σ’ έναν πολυκόφτη και τις πολτοποιείτε, ρίχνετε κι αυτό το μίγμα μέσα στη σοκολάτα κι ανακατεύετε.

Βγάζετε τις κρέμες από το ψυγείο και ρίχνετε πάνω μια λεπτή στρώση από τη σοκολάτα και μία μπάλα παγωτό.

Δείτε επίσης:
Τούρτα Φράουλας , αφράτη και δροσερή ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο παντεσπάνι 3 ορόφων 1 κουτί κρέμα
Εύκολη καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα σε μπολ από καρπούζι. Δροσερή και εντυπωσιακή, τέλεια για πάρτυ και τραπέζι.
Θέλετε να μάθετε από πού μας έρχεται ο βασιλικός πολτός; Εμείς οι καταναλωτές, ανεξάρτητα από
Το πιο εύκολο παγωτό βανίλια που έχετε φτιάξει και το πιο απολαυστικό που έχετε δοκιμάσει!
Για τηγάνι Υλικά για 30 τεμάχια: 200 γρ. αμυγδαλόψιχα 200 γρ. ζάχαρη 100 γρ. νερό
Συστατικά 180 γρ. µαύρη σοκολάτα περιεκτικότητας 58-60% κακάο, ψιλοκοµµένη, 150 γρ. (2/3 φλ.) κρέµα γάλακτος,
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα