Κοτόπουλο με πατάτες Mediteranne

Κοτόπουλο με πατάτες Mediteranne

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα:

5 φιλέτα κοτόπουλου,
5 μεσαίες πατάτες,
1 κρεμμύδι,
2 σκ. σκόρδου,
3 ντομάτες ώριμες,
100 ml. ελαιόλαδο,
150 γρ. τυρί φέτα,
½ ματσάκι μαϊντανό,
500 γρ. ζωμό κοτόπουλου,
80 ml. κρέμα γάλακτος,
50 γρ. βούτυρο,
50 γρ. τυρί μασκαρπόνε,
1 πρέζα ζάχαρη,
Αλάτι, πιπέρι,
Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και ψήνουμε στη σχάρα για 5-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
2. Βράζουμε το ζωμό κοτόπουλου να φτάσει στη μισή ποσότητα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, βούτυρο, το μασκαρπόνε. Βράζουμε για πέντε λεπτά και αποσύρουμε.
3. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες φέτες.
4. Τις απλώνουμε σε ταψί και προσθέτουμε σκόρδο, το κρεμμύδι σε φέτες, τις ντομάτες τριμμένες, ελαιόλαδο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και ψήνουμε στους 170οC για μία ώρα.
5. Τρίβουμε τη φέτα από πάνω και βάζουμε άλλα πέντε λεπτά στο φούρνο. Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
6. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες μαζί.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης