Κεφτεδάκια με σος γιαουρτιού

Κυρίως πιάτα Μαγειρική

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 300 γρ. κιμά χοιρινό,
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο, 2 πρέζες αλάτι,
1 πρέζα πιπέρι, 1 πρέζα ρίγανη, 1 πρέζα ξερό δυόσμο,
1 πρέζα κύμινο, 1 αβγό, 150 γρ. ψίχα ψωμιού,
λίγο ελαιόλαδο, σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σος γιαουρτιού

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 50 ml νερό,
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο,
μερικά κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο,
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κρυώσει.
2.Μουσκεύουμε τη ψίχα του ψωμιού με λίγο νερό και στραγγίζουμε καλά.
3.Βάζουμε σε μια μπασίνα τον κιμά, το ψωμί, το σοταρισμένο κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά.
4.Ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
5.Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, ώσπου να ροδίσουν και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
6.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σος.
7.Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με την σος.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης