Καρμπονάρα

Μαγειρική

Μια υπέροχη συνταγή για μακαρονάδα καρμπονάρα με κρεμώδη σάλτσα που θα λατρέψετε!

Υλικά

200 γρ. σπαγγέτι
200 γρ. μπέικον ή πανσέτα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 αυγά ολόκληρα
125 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Παράλληλα, σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει, για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την πανσέτα στα ζυμαρικά, μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι, το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά, με το σκόρδο και το μπέικον. Περιχύνουμε αμέσως τα μακαρόνια με το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας καλά.
5. Σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε επίσης:
Υλικά: 1 ½ κιλό μοσχάρι μπούτι ή χτένι σπάλας κομμένο σε μερίδες 2 κ.σ. βούτυρο
Η γαλλική σπεσιαλιτέ σε μια ξεχωριστή εκδοχή με μπανάνα και σοκολάτα. Υλικά Για την κρέμα
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η ίδια ακριβώς ιστορία!Οι γιορτές πέρασαν και μαζί με αυτές έφυγαν
Υλικά 4 μέτριες μελιτζάνες ελαιόλαδο αλάτι, κατά βούληση 100 γρ. τυρί κρέμα 100 γρ. ανθότυρο,
Ένα ξεχωριστό κέικ Συστατικά Για το cake 230γρ. βούτυρο 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 1 κουταλιά
Τα κεφτεδάκια είναι εξαιρετικό μεζεδάκι για ούζο και τσίπουρο, αλλά μπορούν να σταθούν μία χαρά
Κοινοποιήστε το άρθρο:
Ρούχα και φορέματα